AKSU: 'Muhtarlık Sadece Mühür Basmak Değildir'

ABONE OL

Silivri Mimarsinan Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Şirin Aksu, azaları ile kahvaltıda buluştu. Seçim çalışmalarıyla ilgili istişarede bulunan Aksu, mahalleye muhtar olarak seçildiği takdirde bir spor okulu getireceğini belirterek, 'Ben oturup mühür basmak için muhtar adayı olmadım. Bu alanlarla mevcut muhtar ilgilenmediği için muhtar adayıyım' ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar Silivri Mimarsinanspor Kulübü Başkanlığını yapan Mehmet Şirin Aksu, 31 Mart yerel seçimlerinde Mimarsinan Mahallesi’nden muhtar adaylığını açıklamasının ardından ekibiyle birlikte seçim çalışmalarına başladı. Dün sabah Silivri sahilindeki nezih bir çay bahçesinde kahvaltı programında azalarıyla buluşan Aksu, seçime bir hafta kala çalışmalarla ilgili son durumu değerlendirdi. Aksu’nun kahvaltı programına ilçemizde uzun yıllar İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Adnan Güneysu da katılım gösterirken projeleri hakkında konuşan Aksu, muhtar olarak seçildiği takdirde ilk önceliğinin Mimarsinan Mahallesi’ne spor okulu yaptırmak olduğunu söyledi.

 

Öte yandan, yaşlı, hasta, yoksul, dul ve engelli kişilerin de yanında olacağını belirten Aksu, ‘Biz belediyenin adamı değil, halkın adamı olacağız’ ifadelerini kullandı.

 

Aynı zamanda mahalleye hizmet getirme noktasında, muhtarlığın sadece mühür basmak olmadığını söyleyen Aksu, ‘Ben mevcut muhtara dedim ki; senin amacın eğer orada oturmaksa gel seni birinci azam yapayım. Maaş ve sigorta senin üzerinde olsun. Ben bu muhtarlık yetkisini mahalleme kullanayım” şeklinde konuştu.

 

“MİMARSİNAN MAHALLESİ’NE SPOR OKULU YAPTIRMAK İSTİYORUM”

 

Aksu’nun açıklamaları şu şekilde:

 

“Benim mahalle ile ilgili ilk önceliğim gençler olacak. Çünkü günümüzde tehlikeli madde bağımlılığı gittikçe artıyor. Çocuklarımızda bu maddelerin esirleri oluyorlar. Onları bu yoldan uzak tutmak, kaliteli bir spor anlayışı ile aktivitelerini küçük yaştan itibaren geliştirerek gelecekte daha iyi yerlere gelebilmelerini sağlamak adına Mimarsinan Mahallesi’ne bir spor okulu yaptırmak istiyorum.  

 

AKSU, SPOR KULÜBÜ İLE SPOR OKULU ARASINDAKİ FARKI AÇIKLADI

 

‘Spor kulübü varken, neden spor okulu?’ diye soracak olursanız bu durum 7 yaşında okula yazılması gereken bir çocuğun, 14 yaşında okula başlamasına benzer. Eğer siz çocuğunuzu okulla beraber spora başlatmazsanız çocuk, ergen yaşta spora başladığı için adapte olmaz. Onun ne yeteneğini ortaya çıkarabilirsiniz, nede sporla motive edebilirsiniz. Ama okulla beraber, spor okulu kurarsak ilkokula başladığı gibi o çocuk spora da başlamış olacak. Hem spora motive oranı yüksek olmuş olacak, hem de sosyal hayata daha iyi adapte olacak. Böylelikle çocukların yeteneğini ortaya koyma açısından büyük mesafe kat etmiş olacağız.

 

“SPOR OKULUNU AÇMAK BİZİM EN ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZDİR”

 

Şu anda lisans yaşı 11 ise çocuk 7 yaşında spora başladığı zaman, 4 yıllık bir eğitimin ardından Allah vergisi bir yeteneği varsa bu okulun yardımıyla istediği yere gitme şansına sahip olacak. Biz Silivri Mimarsinan Kulübü’nü ilk kurduğumuzda hiçbir şey yokken inandık. Bu konularda acemiydik ama artık usta olduk. 15 yıllık bir kulübün başkanlığını yapıyorum. 300’ün üzerinde lisans çıkardık. Bugün, Galatasaray alt yapısına dahi topçu vermiş durumdayız. Spor okulunu açmak bizim en öncelikli hedefimizdir.  Ben oturup mühür basmak için muhtar adayı olmadım. Bu alanlarla mevcut muhtar ilgilenmediği için muhtar adayıyım.

 

“BEN YALAN KONUŞMAM”

 

Seçim çalışmaları yapmak bana mahalledeki eksikleri de görmemi sağladı. Mahallede hala asfaltlanmamış, taş döşenmemiş yollar var. Biz turizmi olan güzel bir ilçede oturuyoruz. Ama halen yollarımız toprak halinde, sokaklarımızı görüyoruz. Gidin bakın derim. Biz vatandaşın kapısına gittiğimiz zaman feryat ediyor. ‘Ben çocuğuma, bisiklet alamıyorum. Çocuğum bu yollarda bisiklet kullanamıyor’ diyor. Ben yalan konuşmam. Rabbim önce bana yalan söylemeyi ve iftira atmayı nasip etmesin. Bu sorunun giderilmesi gerekiyor.

 

“MUHTARLIK SADECE MÜHÜR BASMAK DEĞİLDİR”

 

Çalışmalarımız kapsamında bir vatandaşın daha kapısını çaldığımızda, muhtarın fakirlik kağıdını vermediğini söyledi. Yaşlısı, hastası, fakiri, dulu, engellisi biz bunların her biriyle ilgileneceğiz. Unutmayalım ki; İnancımızda zenginin malında, fakirin hakkı da vardır. Sözde herkes çok iyi Müslüman. Böyle cirit atıyorlar. Peygamber Efendimiz S.A.V. in bir sözü var ‘Komşusu açsa, tok yatan bizden değildir’ diye, muhtarlık görevi fakirle, hastayla, yaşlıyla, dul bayanla en güzel şekilde ilgilenmektir. Sadece mesele mühür basmak değil… Ben mevcut muhtara söyledim dedim ki; senin amacın eğer orada oturmaksa gel seni birinci aza yapayım. Maaş ve sigorta senin üzerinde olsun. Ben bu yetkiyi mahalleme kullanayım.

 

AKSU, YENİ EVLENECEK OLAN KİŞİLERİNDE YANINDA OLACAK

 

Evlenip de durumu olmayan veya evlenmemiş insanlarla da ilgili çalışmalarımız olacak. Mesela; mahallende kiracı kapı komşu olan herkes var. Heyecanlanmış evlenememiş, mobilyasını alamıyor. Bu kişiye yardımcı olmak zor bir şey değil ki. Bu kişi tespit edilirse, Kaymakamlık gibi üst makamlara bildirilirse çok rahat bir şekilde  çözülebilecek bir problem. Bunu yapacağız.

 

“MAHALLE BÜYÜKLERİMİZLE HAREKET EDECEĞİZ”

 

Halkın verdiği vergilerle ilçeye hizmet yapılıyorsa, mahallemize de ihtiyacı olanı kazandırmak en doğal haktır. Biz bu doğal hakkımızı sadece aza heyetimizle değil, mahalle büyüklerimizle takipçisi olacağız. Ben mahallede yapılması gerekenleri, yapabileceğimiz mahalle büyüklerinden oluşan bir istişare heyeti kuracağım. Onlarla beraber hareket edeceğiz. Bunun dışında aza heyeti zaten olacak. Biz halkın adamı olacağız.

 

“BİZ BELEDİYENİN ADAMI OLMAYACAĞIZ”

 

Belediyenin adamı olmayacağız. Biz belediyenin adamı olursak kaybederiz. Onların her dediğine ‘Evet’ dersek, bu sefer arkamızdaki halkı kaybetmiş oluruz. Biz halkımızla birlikte hareket edeceğiz. İstediğimiz, yapılmadığı zaman beraber güçlü bir şekilde üzerine gideceğiz.”

 

Haber : Batuhan Güçlü