'Biz belediyeyi yokuş yeri değil, iniş yeri yapacağız'

ABONE OL

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Ortaköy Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalleye yapmak istediği projelerden bahseden Yılmaz, kendisiyle ilgili söylentilere de açıklık getirerek, 'Biz belediyeyi yokuş yeri değil, iniş yeri yapacağız.' dedi.

İlçede, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları dolayısıyla mahalle ziyaretlerini sürdüren Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, dün akşam Ortaköy, sakinleriyle buluştu. Mahalleye yapmak istediği projeleri sıralayan Yılmaz, herkesin, kapıyı vurmadan içeriye girip işini çözebildiği bir belediyecilik anlayışı içerisinde olacaklarını söyledi.

 

Öte yandan, seçimleri kazandığı takdirde Ortaköy’ün imar durumunu da çözeceğini söyleyen Yılmaz, ‘Ortaköy’de yaşayanların mutlu olduğu ama şehrin estetiğinin de bozulmadığı ortak bir planda buluşacağız.’ İfadelerini kullandı.

 

Yılmaz’a Ortaköy mahalle toplantısında, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, teşkilat mensupları, meclis üyesi adayları ve Ortaköy Mahalle Muhtarı Ferhan Gülen eşlik etti.

 

VOLKAN YILMAZ: “DURMAYACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ”

 

Yılmaz, konuşmalarında şunları kaydetti: “Bu sabah Ortaköy esnafımızı gezdik. Kadın kollarımız da köydeki hanım efendilerle görüştüler. Bu akşam da Ortaköy’ü ve Silivri’yi sizlerle beraber konuşup görüşmek üzere bir aradayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve evladı olmaktan her zaman gurur duyduğum Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin görevlendirmesiyle Cumhur İttifakı Adayı olarak huzurlarınızdayım. Bu görevin ne kadar zor bir görev olduğunun farkındayım. Omuzlarımda manevi bir yük olduğunu biliyorum. Ama şuna inanın, bu yükü taşıyacak güçte ve kararlılıkta olan bir kardeşinizim. Biz sırtımızı önce Cenab-ı Allah’a, sonra sizlere dayadık. Durmayacağız, çalışacağız! Hedefe giden yolda sizlerle beraber olacağım.

 

“KOŞAR ADIMLARLA GELİYORUZ”

 

Ortaköy ile ilgili konuşmadan önce, merkez ilçemiz Silivri’den biraz bahsetmek istiyorum. İstanbul’un 39 ilçesinden biri olan Silivri, dışarıdan gelenler için yaşanabilecek bir yer olarak görülüyor. Ancak ilçede yaşayanlar umutsuz ve mutsuz. Bizlerde ekip olarak bu durumu kırmak için, koşar adımlarla geliyoruz.

 

“PROBLEM ÜRETEN DEĞİL, PROBLEMLERİ ÇÖZEN BİR MERCİ OLACAĞIZ”

 

Biz belediyeyi yokuş yeri değil, iniş yeri yapacağız. Problem üreten değil, problemleri çözen bir merci olacağız. Herkesin, kapıyı vurmadan içeriye girip işini çözdüğü bir belediyecilik içerisinde olacağız. Kimse abi, dayı, tanıdık ve siyasi birisini aramayacak. Kapısı herkese açık olan bir belediyeyi sizlere vaat ediyorum.

 

“BEN BELEDİYE YÖNETİRKEN PARTİZANLIK YAPMAYACAĞIM”

 

Ben belediye yönetirken partizanlık yapmayacağım. İdeolojik bakış açısıyla da belediye yönetmeyeceğim. Eşe dosta partiliye göre bir başkanlık yapmayacağım. Gönlümü kapımı herkese açacağım. Benim gönlümü, kapımı açtığım kapıyı kim olursa olsun kapatamayacak. Bunu yapmayı kim denerse sonuçlarına katlanacak.

 

“BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ DOLAŞIYOR”

 

Bizim kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir derdimiz yok. Liyakat sahibi, hak eden, çalışan bizlerle beraber sizlere hizmetkar olan herkes görevine devam edecek. Bir bilgi kirliliği dolaşılıyor; ‘Volkan Yılmaz Belediye Başkanı olursa, bütün personeli kapının önüne koyacak’ diye, arkadaşlar hangi siyasi görüşe ait olursa olsun, memleketi neresi olursa olsun bütün çalışma arkadaşlarımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü onların hepsi ailelerinin kahramanı… Benim kimseyi ekmeğinden etmek ve kapının önüne koymak gibi bir derdim yok. Bunu buradan söylemek istiyorum. Ama ben ve ekibim koşarken arkamda yürüyen insan görmek istemiyorum. Herkese yüreğimizde yer var.

 

“ÇOCUKLARIN KÖTÜ ALIŞKANLIKTAN UZAK DURMALARINI BİZZAT BİZ SAĞLAYACAĞIZ”

 

Hanımefendilere seslenmek istiyorum. Biz bu seçimde sizlere çok ciddi bir alan açıyoruz. Çocuklarınızın, eğitimli ve donanımlı bireyler olabilmeleri adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiç endişelenmeyin. Onları kültür, sanat ve sporla buluşturarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını bizzat biz sağlayacağız.

 

“HER MAHALLEDE ÜCRETSİZ KREŞLERİMİZ OLACAK”

 

Bizim gençlik merkezlerimiz olacak, her mahallede ücretsiz kreşlerimiz faaliyet gösterecek. Ortaköy’de de kreşimizi açacağız. İş gücüne ve sosyal hayatın içerisinde yer almak isteyen her annenin çocuğuna biz ücretsiz bakacağız. Kreş ücretiyle maaş arasında sıkışıp evde oturan, iş gücüne katılmayan hanım efendi istemiyoruz. Sizlerle çok ciddi projeler yapacağız. Meslek edindirme ve girişimcilik kurslarıyla sizleri hem iş hem de sosyal hayatın içerisine çekeceğiz. Bana inanın, ben size elimi uzatıyorum benim uzattığım eli havada bırakmayın. Elimi tutun hanım efendiler. Sizlerle beraber yol yürümek istiyorum. Sizlerin çocuklarıyla gece gündüz çalışmak istiyorum. Sosyal ve üretken belediyecilik yapacağız. Çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Dar gelirli aile ile gelir yüzeyi yüksek ailenin çocuklarının arasındaki eğitim eşitsizliğini bozarak eşit hale getirmek için var gücümle çalışacağım. Bakın nutuk atmıyorum. Cenab-ı Allah bana o belediye başkanlığını nasip ettiği zaman göreceksiniz, gönül belediyeciliği nasıl yapılıyor diye… Sizden kaçan bir belediye başkanı olmayacağım. Hep sizlerle beraber olacağım.

 

“ÇÖZÜLEMEYECEK PROBLEM YOK”

 

Çözülemeyecek hiçbir problem yok. Problemleri üretenler bizzat o ülkeyi yönetenlerdir. Bu şehirde kronik hale gelen problemler varsa bundan siz mi sorumlusunuz? Yoksa bu şehri idare edenler mi… Şikayet etmesi gerekenler siz misiniz? Yoksa onlar mı… Siz susuyorsunuz ama şikayet eden onlar. Silivri’de de yapılamayanlar konuşuluyor. Ben istiyorum ki buraya geldiğimde sizlerin ‘Ortaköy’e yapılanları görmüyor musun? Senin gözün kör mü?’ demenizi ama işte Ortaköy’e yapılan bir şey yok.

 

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİME VERİLEN ÖNEM YOK”

 

Ortaköy’deki okulların durumu, Silivri’deki okulların durumundan farksız. Okul öncesi eğitime verilen önem yok. Ailelerimiz ve çocuklarımız eğitim noktasında desteklenmiyorlar. Bir yabancı dil kursu var mı gidebileceğiniz? Yada çocuklarınızın bir müzik aleti çalabileceği bir kurs var mı yollayabileceğiniz? Silivri’de tiyatro gösterilerini izleye bileceğiniz bir salonunuz var mı? Çocuklarınızı Bakırköy’e, Kağıthane’ye ve Küçükçekmece’ye götürüyorsunuz. Silivri’nin insanları şehir tiyatrolarını, Kültür Merkezi’ne gidip seyretmeği hak etmiyor mu? İstanbul’un 39 ilçesinde bir tek Silivri’de kültür merkezi yoksa bu sizin ayıbınız mı? Bu hepimizin ayıbı… Bu şehirde dertlenenler, kederlenenler ortak düşüncede olanlar bunları sorgulamalı artık.

 

“ORTAKÖY’ÜN DERTLERİNİ BERABER ÇÖZECEĞİZ”

 

Ortaköy’de dolaşırken, esnaflar kaldırımların genişliğinden dolayı yolumu kesti. Dükkanlarının önünde, 1 araba park edecek yer dahi olmadığını söylediler. Duracak yer olmadığından, iş yapamadıkları için dert yandılar. Bu insanların, şikayetlerini bana söylemesi sizce doğal bir şey mi? Esasında bu işin muhataplarının Ortaköy’de yürüyüp, bu konuları dinlemesi lazım. Biz tabi ki dinleriz, dinlemekten de yorulmayız. Seçimlerden sonra, ben ekibimle beraber sizlerin yanında olacağım. Ortaköy’ün dertlerini, kendi problemim gibi dinleyip sizlerle beraber çözümler üreteceğiz. ‘Ben yaptım oldu!’ mantığıyla bir şey yapmayacağım. Çünkü öle yaptığınız zaman esnafı, çiftçiyi, hayvancıyı ve vatandaşı mutlu edemezsiniz.

 

“MODERN BİR MEZBAHANE VE HAYVAN SATIŞ YERİ AÇACAĞIZ”

 

Ortaköy havasıyla, doğasıyla, toprağıyla ve coğrafi konumu itibariyle Silivri’nin en güzel beldelerinden birisidir. Burada hayvancılıkla ilgilenen nüfus oranı az olsa da Silivri’de bir mezbahane ve hayvan satış yerinin bulunmaması acı bir olaydır. Hayvancılık işiyle uğraşan vatandaşlarımız, hayvanlarını 1000 – 1500 TL daha ucuza, Esenyurt’taki Mezbahaneye yolluyorlar. Size, buradan bunun sözünü beliyorum; iktidar olduğumuz gün, Silivri’nin orta yerine modern bir mezbahane ve hayvan satış yeri yapacağız. Hayvancıyı ve üreteciği, destekleyeceğiz.

 

“ORTAKÖY’E 1 MİNİ YÖRESEL KÖY PAZARI İNŞA EDECEĞİZ”

 

Bilindiği üzere Ortaköy’de çiftlik evlerimiz oldukça fazla, dolayısıyla gelen giden yazlıkçılarımız meyve ve sebze ihtiyaçlarını ilçe merkezine giderek karşılıyorlar. Biz Ortaköy’de domatesini, biberini, taze soğanını eken ama ektiğini yöresel pazarda satamayan üreticilerin de yanında olacağız. Ortaköy’ün girişine 1 mini yöresel köy pazarı inşa edeceğiz. Sundurması, elektriği ve tezgahı olan güzel bir yer olacak. Traktör ve el arasının içinde satış yapmayacaksınız. Üretici, tüketici ile anında buluşacak. Üretici, ürettiği ürünü değerinde satacak. Tüketicide aracı olmadan yerli ve organik ürünü daha ucuza yerinde almış olacak. Böyle bir yöresel pazarın Ortaköy halkına önemli katkılarda bulunacağını düşünüyorum.

 

“YARIM KALAN BELEDİYE BİNASINI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

 

Ortaköy’de yarım kalan bir belediye binası var. Biz bu binayı, değerlendirerek yeniden inşa edeceğiz. Çocuklarımızın ücretsiz kreşi, hanım efendilerin meslek edindirme kursları ve vatandaşlarımızın el becerilerini geliştire bileceği, atölyeler burada olacak.

 

“ORTAKÖY’E GENÇLİK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

 

Ortaköy’e bir gençlik merkezi yapacağız. Kapalı spor salonunun olduğu, gençlerin bütün faaliyetlerini yapabileceği bir yer olacak. Kahvehane köşelerinden kurtulup gençlik merkezlerinde faaliyet yapmalarını sağlayacağız.

 

“KAPALI PAZAR YERİ İNŞA EDECEĞİZ”

 

Her mahallede yapacağımız gibi, Ortaköy’de bir kapalı Pazar yeri inşa edeceğiz. Hanımefendilerin ayaklarının çamura değmediği, rüzgarda tentelerin uçuşmadığı ve pazarcı esnafının mallarını telef etmeden düzgün bir şekilde satabildiği bir alan oluşturacağız. Bununda haberini sizlere vermek istedim.

 

“İMAR PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

 

Ben, Ortaköy’ün en büyük probleminin İmar sorunu olduğunu biliyorum. %20 İmar’a karşılık 2 kat yapılabiliyor. Diyorlar ki buradaki vatandaşlarımıza ‘Tarım arazilerini satmayın.’ Herkesin çoluk çocuğu var. Evin üzerine ev kurulmuyor artık. Aynı evde yaşama dönemi bitti. Yeni nesil aynı evde yaşamak istemiyor. Yeni evlenen bir çift ailesinden ev talep ettiği zamanda Ortaköy’deki hemşerilerim bu imar durumuyla yeni bir ev yapamadığı için arazisini yok pahasına satmak durumunda kalıyor. Eline geçen parayla da Silivri’den ev almaya çalışıyor.  Size söz veriyorum. Ben seçildikten sonra, yine buraya geleceğim. Hepimiz yine bir yerde toplanıp, Ortaköy’ün İmar durumunu konuşacağız. Diyeceğim ki; ‘Ortaköy’deki imarı yükseltelim mi?’ Ortaköy’de yaşayanların mutlu olduğu ama şehrin estetiğinin de bozulmadığı ortak bir planda buluşacağız. İmar problemini çözeceğiz. 1 dönüm arsanızı değerlendirmeye aldığınızda size 5 tane dairenin kalabileceği bir model etrafında buluşacağız.    

 

“GÖNÜL GÖNÜLE VERELİM”

 

Genç, dinamik, inanmış bir ekiple beraber sizlerin huzurunuzdayız. 10 yıldır yapılamayanlar ve memnuniyetsizlikler var. Bugüne kadar ilçeye yapılmış olan her şey için teşekkür ediyorum. Mevcut belediye başkanıma da ondan önceki belediye başkanlarıma da taşın üzerine her taş koyan herkese, Allah razı olsun diyorum. Gelin bu heyecanlı ekibe destek verin. Elimizi size uzattık elimizi tutun. El ele tutuşalım. Gönül gönüle verelim. Silivri’de Ortaköy’de bütün problemleri beraberce çözelim. Saolun var olun.”

 

Haber : Batuhan Güçlü