Bozoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin Açılışına Katıldı
İlk etabı 20 Nisan'da hizmete alınan hastanenin tüm etapları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katımıyla gerçekleştirilen törenin ardından açıldı. Törene Japonya Başbakanı Şinzo Abe de video konferans yöntemiyle iştirak etti. Silivri ölçeğinden AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu da bizzat teşrif eden isim oldu.
İlk etabı 20 Nisan'da açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tam kapasiteyle hizmete alındı. Japonya Başbakanı Abe'nin de video konferansla katıldığı törende AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu bizzat hazır bulundu. Bozoğlu, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin video konferans yoluyla katılımıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılış törenindeyiz. Ülkemize, milletimize ve İstanbul’umuza hayırlı olsun. Gururluyuz, mutluyuz” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
Aziz vatandaşlarım sizlere en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Sayın Abe ile beraber açılışını yaptığımız Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin hayırlı olmasını diliyorum, Japonya Başbakanı Sayın Abe’ye ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.
İşçisinden mühendisine kadar bu muhteşem eserin inşasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.
Geçmişte, Osmangazi ve Marmaray gibi projelere beraber imza attık. Bugün köklü ve çok boyutlu dostluğumuza yeni bir halka daha ekliyoruz.
Hastanenin adını iki ülkenin işbirliğine yaraşır şekilde Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik.
İsmi ile müsemma olması için hastanenin çevresini çam ve sakura ağaçları ile donattık donatmaya devam edeceğiz.
Sadece estetik bakımdan değil, teknolojik alt yapısı, konumu imkanları ve diğer özellikleri ile İstanbul’un gurur abidelerinden olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık.
456 yoğun bakım olmak üzere toplam 2682 yatağı, 725 poliklinik odası ve 90 ameliyathane masası ile bu eser koronavirüs ile mücadelemizde kritik bir rol oynayacaktır.
Tam kapasiteye ulaşıldığında günlük 35 bin ayaktan hasta alınmasını ve 500 özellikli ameliyat yapılmasını amaçlıyoruz.
Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı’na yakınlığı ile de yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir.
Artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir, bunun özellikle baş atı Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’dir. Bir diğeri de bu koronavirüs sürecinde rahmetli olan Periha Öz hastanesi Sancaktepe’de bir de Yeşilköy’de yer alan Murat Dilmener Hastanesi’dir.
Bir de bu süreç içerisinde 100 yataklı Hadımköy’de Sultan 2. Abdulhamit tarafından yapılmış olan hastaneyi restore ederek inşallah onu da Yeşilköy ile beraber aynı gün açacağız. Bunlar geçici sahra hastaneleri değil, kalıcı muhteşem eserlerdir.
Sağlık sistemlerinin çöktüğü, kamu düzeninin yara aldığı bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek bir başarı sergiliyor. Gerek vaka sayısı gerekse vefat sayısı bakımından son derece iyi bir konumdayız. Nitekim dün itibari ile günlük vaka sayımızı binin altına düşürdük, diğer tüm göstergelerde de olumlu yönde gelişme var. İlaç, maske, koruyucu malzemeler noktasında hamdolsun şu anda hiçbir eksiğimiz bulunmuyor.
Kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanında ekipman sıkıntısı yaşayan dost ve kardeş ülkelere yardım göndermeye devam edeceğiz.
82 ülkeye tıbbi malzeme gönderdi.
Dedim ki ne kadar ladin bulursan bu ladinleri buraya getir, diğerlerinden de alalım ve burası adeta çam ormanı haline dönüşsün. İnşallah kendileri de şu anda Türkiye’nin neresinde ladin varsa topluyorlar.
Değerli dostum Sayın Abe’ye tekrar teşekkür ediyorum, koronavirüs salgınında hayatını kaybeden Japon dostlarımız için şahsım ve ülkem adına taziyelerimi sunuyorum.
Hastanemizde görev yapacak tüm sağlık personelimize başarılar diliyorum.