CHP İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız'dan Silivri'ye "AR-GE Çiftliği" Önerisi!

ABONE OL

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, İBB İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın'a AR-GE çiftliği önerisinde bulunarak vatandaşa dağıtılacak fideleri Büyükşehir'in kendisinin yetiştirip yetiştiremeyeceğini sordu. Günaydın, 'Bizim Ağaç A.Ş. aynı işi çiçek, fide ve fidan üzerinden yapıyor. Daha da kapasitesini artıracak. Buradan Ağaç A.Ş.'ye teşekkür ediyorum. Doğru bir çalışma düzlemi içindeler." dedi.


CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’a, “Başkanım bu yetiştirilen fidelerle alakalı benim bir önerim var. Özellikle Silivri olursa daha memnun oluruz. Silivri ve Çatalca bölgemizde Büyükşehire ait tarımsal niteliği korunacak arazilerin var olduğunu biliyoruz. AR-GE Çiftliği adı altında, ismine ne derseniz deyin, böyle bir merkez kurulma ihtimali yok mudur Büyükşehir tarafından?  Vatandaşa farklı ürünler anlamında örnek teşkil edecektir hem de vatandaşa dağıtılacak olan fideleri Büyükşehir kendisi yetiştiremez mi?” şeklinde bir soru yöneltti.

GÜNAYDIN: DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR PROJE

Gökhan Günaydın, Melih Yıldız’ın sorusuna şu cevabı verdi: “Güzel bir soru. Emin ol ki bu da düşündüğümüz bir şey. Burada bir AR-GE merkezi kuralım, bölgenin endemik bitkilerini, tohumlarını üreterek çoğaltalım. Buraların ürünlerini buralarda yetiştirelim. Bunu yapacağız.”
 
YILDIZ’DAN “SİLİVRİ” ISRARI

İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, “Silivri’de olsun Başkanım” diyerek söze girdi.

GÜNAYDIN: SİLİVRİ ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Gökhan Günaydın, şöyle devam etti:
Tabi. Silivri önemli bir merkez onu biliyoruz. Bu fideleri kendimiz yetiştirebiliriz, bunu da deneyeceğiz ama takdir edersiniz ki ben sektörün bütün ayrıntılarını biliyorum. Türkiye’de fide sektörü hem AR-GE hem de ölçek açısından o kadar iyi bir noktaya geldi ki… Onların maliyetlerine bu fide üretimlerini yapabilmek pek kolay değil. Daha pahalı bir üretim çok anlamlı olmayabilir. Dolayısıyla buna dikkat etmek lazım. Peki anlamlı olan ne olur? Biraz daha pahalı olmasına rağmen burada üreticinin fide üreteceği merkezler kurabilirsek, üreticiye o AR-GE’yi de aktarabileceğimiz ve fide parasından bölgedeki üreticiye verebileceğimiz bir merkez kurabilirsek bu çok anlamlı olur.

“BİZİM AĞAÇ A.Ş. AYNI İŞİ ÇİÇEK, FİDE VE FİDAN ÜZERİNDEN YAPIYOR”

Bir örnek vereceğim Ankara’nın fidesini, fidanını İtalya’dan, Mısır’dan ithal etti. Çınarın ana vatanı Türkiye, o gidip İtalya’dan çınar getirtti, onların da yarısı tutmuyor zaten. Peki İzmir Büyükşehir Belediyemiz ne yapmıştı? Bayındır’da bir çiçek kooperatifi kurmuştu ve o çiçek kooperatifine fide ve fidan ürettiriyordu. Bizim Ağaç A.Ş. aynı işi çiçek, fide ve fidan üzerinden yapmaya gayret ediyor. Daha da kapasitesini artıracak. Buradan Ağaç A.Ş.’ye teşekkür ediyorum. Doğru bir çalışma düzlemi içindeler. Bir miktar iktisadi zorluklar var ama bunların hepsini aşacağız.

“FİDELERİN BU TOPRAKLARDA YETİŞTİRİLDİĞİNE BERABER TANIK OLURUZ UMARIM”

Bütün bunların yanında Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığını da tarım odaklı çalıştıracağız. Hem yönetici hem mühendis kadrosunu işini aşkla yapan bir niteliğe dönüştüreceğiz. Melih kardeşim umuyorum ki bu yayında konuşmuştuk deriz, beraber bu fidelerin buralarda yetiştirildiğine umarım tanık oluruz.”

Melih Yıldız; “İnşallah, bu desteğe ihtiyacımız var çiftçiler olarak Başkanım. Teşekkür ederim” diyerek konuyu noktaladı.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ