Dört Gün Sürecek "Bugünden Geleceğe İlkokuldan Eğitim, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" Çalıştayı Başladı

ABONE OL

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademileri ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı iş birliği ile 25-28 Nisan 2022 tarihleri arasında dört gün sürecek olan "Bugünden Geleceğe İlkokulda Eğitim Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı" başladı.

Çalıştaya; İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul'da Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği, Temel Eğitim Bölümü bulunan üniversitelerden davetli akademisyenler, ilçe millî eğitim müdürleri, Temel Eğitim şube müdürleri, sınıf öğretmenleri, İngilizce öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, ilkokul, ortaokul ve RAM'da görev yapan rehber öğretmenler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, Özel Eğitim öğretmenleri, BİLSEM de görev yapan öğretmenler, okul yöneticileri,  farklı sınıf düzeylerinden ilkokul öğrencileri, üniversitede sınıf öğretmenliği son sınıfta okuyan aday öğretmenler, öğrenci velileri, okul-aile birliği temsilcileri katıldı. Çalıştayda; uzman akademisyenler ile birlikte ileriye yönelik araştırmalar da ele alınarak akademiden sahaya yansıyanlar de üzerinde durulması planıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde İstanbul Öğretmen Akademileri koordinesinde kurumsal iş birliğiyle gerçekleşen ve 4 gün devam edecek çalıştayda, "Okul Öncesinden ilkokula Geçiş, İlkokulda Ölçme ve Değerlendirme, İlkokula Öğretmen Yetiştirme, İlkokulda Eğitim Yönetimi ve Denetimi, İlkokulda Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, İlkokuldan Ortaokula Geçiş, İlkokulda Rehberlik Hizmetleri, İlkokul Öğretim Programları"ilkokul öğretim programları olmak üzere 8 başlık ele alındı. Türkçe, hayat bilgisi, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ile ilgili sorunlar tartışılarak geleceğe yönelik çözümler arandı.

"Öğrenciyi bütün yönleriyle geliştirmeyi hedefliyoruz."

Açılış programı Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda "Bugünden Geleceğe İlkokulda Eğitim - Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı" başlığıyla  gerçekleşti. Müzik ziyafetiyle başlayan çalıştada konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Öğrencilerimizi akademik yönden çok yönlü olarak yetiştirip bir üst döneme ve hayata hazırlarken aslında öğrenciyi bütün yönleriyle geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Katılımcılara çalıştayın hayırlı olmasını dileyen Yazıcı şunları kaydetti:"Millî Eğitim Bakanlığımızın şu anda İstanbul'umuza okul öncesindeki eğitime büyük boyutta desteklemek üzere hedef olarak bin anaokulu yapımını göstermesi de yine bunun örneğidir. Türkiye genelinde belirlenen 10 bin tane ilköğretim okulunun bu eşitliği giderecek şekilde çok yönlü politikalar üretilmesi de yine bunun bir parçasıdır. Bu okulların gerek fizik ortamlarının geliştirilmesi, öğrenme ortamlarının çeşitlendirilip, çok yönlü analiz edilmesi, beraberinde öğretmen eğitiminden öğrenci desteklenmesine akademik, sosyal, kültürel çalışmalara kadar bir bütünlük arz etmektedir. Okulu çok yönlü bir bütün olarak ele alıp stratejik olarak geliştirmeye dönüktür. Bu bağlamda Marmara Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapacağımız bu çalışmanın da belki bu çok yönlü gelişim aşamalarında yeni bir yol haritası oluşturacağına yürekten inanıyorum. Burada ortaya konan sekiz boyut aslında ilköğretimi çok yönlü olarak kapsıyor. Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz de öğrencilerimizi akademik yönden çok yönlü olarak yetiştirip bir üst döneme ve hayata hazırlarken aslında öğrenciyi bütün yönleriyle geliştirmeyi hedefliyoruz. Yani her alanda gelişmiş ancak çocuklarımız da çok açık olan ülkemizin geleceği bence bu çocuklarımızın çok yönlü yetiştirilmesiyle daha büyük bir kazanıma ulaşacak. Bu yönüyle buradan çıkan sonuçların ben hepimiz için çok faydalı, çok yol gösterici gerçekten sisteme çok önemli katkı sağlayacak düzeyde olacağına yürekten inanıyorum. Bu bağlamda bu çalışmaya öncelik eden Marmara Üniversitemiz Eğitim Fakültemize, sınıf öğretmenliği Ana Bilim Dalı'na, Öğretmen Akademilerimizde katkı sağlayan öğretmenlere, çok değerli yönetici ve koordinatörlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."