Hava Kuvvetlerinden Emekli Oldu, Kavaklı'ya Fabrika Kurdu!
Çağrı Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi Münir Acar, bugün katıldığı İş Dünyası programında firması hakkında bilgi verirken, 'Çağrı Ambalaj, 1998 yılında kuruldu. Ben ticaret sektörünün içinden gelmedim. Hava Kuvvetlerinden emekliyim. Emekli olduktan sonra önce satışla bu işe başladım daha sonra Esenyurt'ta üretime başladık. Memleketim de Tekirdağ olduğu için Trakya'ya yerleşelim diyerek Silivri'yi seçtik. Burada yerimiz daha geniş. Kapasitemizi artırma imkanımız oldu. Yaklaşık 10 yıldır Silivri'de devam ediyoruz' ifadelerini kaydetti.
Çağrı Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi Münir Acar, bugün Küpe FM’de hazırlanıp sunulan İş Dünyası programına konuk oldu. Münir Acar, yayında radyo programcısı Turhan Alyakut’un soruları çerçevesinde ambalaj konusunda faaliyet gösteren firması hakkında bilgiler verdi.
“MEMLEKETİN TEKİRDAĞ OLDUĞU İÇİN TRAKYA’YA YERLEŞELİM DİYEREK SİLİVRİ’Yİ SEÇTİK”
Turhan ALYAKUT: Kısaca sizi tanıyarak başlayalım sohbetimize…
Münir ACAR: Çağrı Ambalaj, 1998 yılında kuruldu. Ben ticaret sektörünün içinden gelmedim. Hava Kuvvetlerinden emekliyim. Emekli olduktan sonra önce satışla bu işe başladım daha sonra Esenyurt’ta üretime başladık. Memleketim de Tekirdağ olduğu için Trakya’ya yerleşelim diyerek Silivri’yi seçtik. Burada yerimiz daha geniş. Kapasitemizi artırma imkanımız oldu. Yaklaşık 10 yıldır Silivri’de devam ediyoruz.
“AYLIK YAKLAŞIK 150 TON KAPASİTEYE SAHİBİZ”
Turhan ALYAKUT: Üretim kapasitesi ve çalışanların sayısından bahseder misiniz?
Münir ACAR: Üretim kapasitesi Esenyurt’ta kurduğumuz makinelerle yaklaşık 25-30 ton civarındaydı. Biz sadece ürettiğimiz ürünleri değil de üretmediğimiz ambalaj konusunda kullanılan tüm tek kullanımlık ürünler olsun, diğerleri olsun hepsini de satan bir kuruluşuz. Silivri’de yerimizin büyümesi ile daha gelişmeler kaydettik. Aylık yaklaşık 150 ton kapasiteye sahibiz. Burada kullanım kapasitesi olarak da 100 ton civarında işlem yapıyoruz. Üretimde daha çok alçak ve yüksek yoğunluklu polietilen kullanıyoruz. Ürettiğimiz ürünler hepimizin piyasada çok gördüğü, bir malın bir yerden bir yere taşınmasıyla ilgili tüm ürünleri yapabiliyoruz. Ağırlıklı olarak firmalara baskılı ambalaj malzemeleri yapıyoruz. Geçen sene kulvarı biraz gıda sektörüne kaydırdık.
“PANDEMİDE GIDA AMBALAJI ÜRETİMİNİ ARTIRDIK”
Turhan ALYAKUT: Pandemi krizini avantaja çevirmişsiniz…
Münir ACAR: Evet. Bir endüstriyel kurumlara verdiğimiz ürünler vardı yani fabrikların ürettiği ürünleri koydukları malzemeleri üretiyorduk, bir de gıda sektörünün paketlenmesinde kullanılan ürünleri yapabiliyorduk. Burada gıda sektörüne yapılan ürünlerde artış, ötekilerde azalış olunca bu tarafa doğru yönlendirmeyi hızlandırdık. Buna uygun geçen sene makine alımı da yapmıştık.
“HAMMADDE FİYATLARINDAKİ DALGALANMA FİYATLARA YANSIYOR”
Turhan ALYAKUT: Hammadde temini konusunda pandemi sizi nasıl etkiledi?
Münir ACAR: Salgın, ticareti ülkeler arası sekteye uğrattı, hammadde fiyatlandırmalarında özellikle şu son 2 aydır dalgalanmalar oluyor. Bu fiyatlarımıza yansıyor, bir taraftan yansıtmamaya çalışıyoruz ama elde değil. Bir düzene oturana kadar böyle dalgalanmalar göreceğiz.
Haber: Batuhan GÜÇLÜ