'İki dönem Silivri bana güvendi, şimdi ben size güveniyorum'

ABONE OL

Bu akşam Büyüksinekli Mahallesi'ndeki hemşerileriyle buluşan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, 'Tohum diyen, toprak diyen, bu memleketi koruyacağım diyen başka bir aday varsa bakarsınız ama yok! O zaman basın mührü altı okun üstüne kurtulalım, Silivri'yi de geleceğe taşıyalım' dedi.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, bu akşam Büyüksinekli Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek görev dönemi boyunca yaptıklarını ve yeni dönemde hayata geçirmek istediği çalışmaları anlattı. Işıklar’a programda eşi Esma Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve yönetimi, meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

 

“HAZİNE ARAZİLERİNİ KÖYLÜMÜZE KİRAYA VERECEĞİZ”

 

Işıklar, şöyle konuştu: “Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizde yıllardır toprağımıza uygun çok sayıda çeşit ürünün tespitini yaptık. Üretim aşaması bitmiş olan bu bitklilerin pazarlama aşamaları da tamamlanmak üzere. Hem üreticiye hem doğaya katkı sağlamak aynı zamanda azalan arıcılığı yaşatmak adına harekete geçerek yüzlerce vatandaşımıza sertifikalı arıcılık kursu verdik. Kovanla birlikte canlı arı dağıtımı da gerçekleştirerek dileyen üreticilerimizin hem bilinçli arıcılık yapmasına hem de üretim artışına vesile olduk. Tarım Kredi Kooperatifleriyle bütün protokollerimizi yaptık. Varlık fonuyla satışa getirdikleri hazine arazilerini köylümüze kiraya vereceğiz. Topraklar ekilecek. Seralarını yapacağız. Buradan ürettiklerimizi de İstanbul’a satacağız.

 

“TARIM LİSEMİZDE BİR KURUŞ ALMADAN KOLEJ EĞİTİMİ VERİYORUZ”

 

Buralara rezidanslar gelmesin diye tarım sit alanı kanun teklifi verdik. Silivri’nin yaklaşık 250 bin dönüm alanında tarım sit alanı ilan edilecek 3 bölge tespit edildi. Daha sonra Büyük Ova Projesi yapıldı. Büyük Ova’nın ne olduğunu da mahalle mahalle gezip anlattım. Sonrasında Organize Tarım Bölgesi çıktı. Onun da kanun teklifini verdik. İkisi kabul edildi. Şimdi en azından satılacak olan arazilerde gökyüzünü karartacak olan betonlaşmayı önlemek için önleyici kanunlarımız var. Tarım Lisesi’ni açtık, orada bir kuruş almadan kolej eğitimi veriyoruz. Gençlerimiz üretimden paketlemeye, katma değeri yüksek ürün yetiştirerek pazar oluşturulmasına kadar tüm aşamalarda eğitim alıyor. Tarımın bölgemizde gelişmesi adına Tarım Lisemizin hemen ardından Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitemizi kurmak için de çalışmalarımıza başladık.

 

“UTANMADAN KÖYLÜYE NUTUK ATIYORLAR”

 

İstanbul aç. 1 kilo biber 25 lira. Kalplerimizi yakacak derecede bir yoksulluk söz konusu. Öyle bir dalga geliyor ki kimse önünde duramaz. Gizlemeye çalışıyorlar ama bir Arap atasözü var, üç şey gizlenemezmiş, duman, sevgi ve fakirlik. Bu fakirlik gizlenecek gibi değil. Varlık kuyruğunda sattıkları patatesi bile dışardan alıyorlar. Mahalle yaptıkları için sera kurmak bile yasak. Buralar Beyoğlu, Nişantaşı’yla aynı statüde. İki tane tavuk bakmak bile yasak, bakmayın ben işlem yapmıyorum. İşte köylerin durumu bu. Bir de utanmadan sıkılmadan gelip köylüye nutuk atıyorlar. Bu toprakları Arap’a satsınlar diye yapmadıkları numara kalmadı.

 

“BEKA DEĞİL, ÜRETİM SORUNUMUZ VAR”

 

Tarımı teknolojiyle, bilgiyle geliştirmeye devam edeceğiz. Köylerimizi ihya edeceğiz. Tarım arsası kavramını biz çıkardık. Tarım toprakları sanayi arsalarından 5 katı fazla edecek. Topraklarınızın bir santimetrekaresini dahi satmayın. Ekrem İmamoğlu kardeşimizle beraber bu şehrin geleceği için çalıştık. İstanbul’u alacağız! Hiç öyle söyledikleri gibi değil. Bıçak kemiğe dayandı. Bizim iddia ettikleri gibi beka değil, üretim sorunumuz var üretim. Ayrıca tehlikeli bir konu daha var, 80 bin konut yapıp 300 bin Suriyeliyi buraya getirmeye çalışıyorlar. Termik santral Silivri’ye, atık tesisi Silivri’ye, Suriyeliler buraya… İstanbul’un çöplüğü müyüz biz? Biz bu topraklarımızı korumak istiyoruz. Eksiklerimiz olabilir, tamamlarız, hepsini yaparız.

 

“ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ”

 

5 senede yaptığımız şey bu toprakları korumak oldu. Tekrar vicdanlarımıza dönüş yolculuğu yapacağız. B2 sorunu mutlaka çözülecek. Devletin dini adalettir. Adalet herkese lazımdır. Bu adaleti sağlayacağız. İki dönem Silivri bana güvendi, şimdi ben size güveniyorum. Bu toprakları koruyarak zenginlik yaratacağız burada. Toprağın kıymetini bileceğiz ama sadece tarım mı? Hayır. Silivri’yi üniversite kenti yapmak için  imar planlarında 4 üniversite için yer ayırdık. Sanayimiz de var. Islah Organize Sanayi Bölgesi teklifini de ben verdim. Onu da geliştireceğiz. 7 bin yıllık şehrimizin tarihi değerlerini de geliştireceğiz. Huzur içinde yaşayacağız. Hepimizin Silivri’sinde hepimizin belediyesi olacak. Böyle bir meclis listesiyle karşınıza geldik. Kapsayıcı ve ortaklaşmış bir ideal olacak. Bizim zenginliğimiz topraklarımız ve insanlarımız… Umut aydınlığa gider. Türkiye’nin hiçbir zaman o karanlık coğrafyalarda kaybolacağına inanmıyorum. Tohum diyen, toprak diye, bu memleketi koruyacağım diyen başka bir aday varsa bakarsınız ama yok! O zaman basın mührü altı okun üstüne kurtulalım, Silivri’yi de geleceğe taşıyalım.”

 

Işıklar, Büyüksinekli'nin ardından Küçüksinekli'ye geçerek hemşerileriyle kucaklaştı.

 

Haber : Batuhan GÜÇLÜ