Semizkumlar'da Baz İstasyonu Tepkisi: İBB'yi Anlayamıyoruz!

ABONE OL

Semizkumlar Mahallesi, Ebubekir Caddesi, Narçiçeği Sokak sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uygunluk raporu ile bir GSM operatörü tarafından mahalleye baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Semizkumlar Mahallesi, Ebubekir Caddesi, Narçiçeği Sokak’ta evlerin arasına kurulan baz istasyonu, mahalle sakinlerini tepkisine neden oldu. Baz istasyonuna izin veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu kanaatine anlam veremeyen mahalle sakinleri, baz istasyonunun yerleşim yerlerinden uzağa kurulması gerektiğini ve söz konusu baz istasyonunun kaldırılması için gereken her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi. 

Bugün saat 14.00’da mahallede bir grup vatandaş toplanarak CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Cabbar Doğan'ın öncülüğünde konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ile Semizkumlar Muhtarı Vedat Yamal'ın da hazır bulunarak destek verdiği eylemde şu ifadelere yer verildi:

“BAZ İSTASYONU YAKLAŞIK 40 METRE YÜKSEKLİĞİNDE”

“Semizkumlar Mahallesi, Ebubekir Caddesi, Narçiçeği Sokak’ta 1 Ekim 2021 tarihinden bu yana büyük tepkimize ve ilgili çevrelere defaten başvurmamıza rağmen TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. firması tarafından mahallenin ortasına kime ait olduğunu bilmediğimizi, yalnız bir kadının yaşadığı konutun bitişiğindeki arsaya çelik montajlı tahmini 40 metre yüksekliğinde 10 metre genişliğinde baz istasyonu yapılmıştır.

“KENT VE YARGI ESTETİĞİ İLE NE KADAR UYUMLU?”

Yapılan baz istasyonunun Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 62. Maddesi uyarınca; konut imarlı bir alanda inşa edilmesi, elektronik haberleşme istasyonlarının kurulabilmesi için, elektronik haberleşme hizmetinin gerekleri dikkate alınarak yer seçim belgesinin düzenlenmiş olması, yatay ve düşeyde gerekli ve yeterli koruma mesafesinin bırakılması, koruyucu tedbirler alınması, tasarımın kent ve yargı estetiği ile uyumlu olması zorunludur. Bütün bunlar dikkate alınarak şu sorulara cevap verilmesi gerekmektedir?

Baz istasyonu imar mevzuatına uygun mudur?

Çevresel etkileri değerlendirilmiş midir?

Konut imarlı alanlara her isteyen, istediği ticari faaliyetlerini inşa edebilir mi?

Dahası 2,5 kat imarlı arsaya 20 katı yüksekliğinde bir yapı inşa edilebilir mi?

“İBB’NİN YER SEÇİMİ OLARAK MAHALLEMİZİN ORTA YERİNİ TERCİH ETMESİNİ ANLAMLANDIRAMIYORUZ”

Bu izni veren makamlardan İBB’nin hangi nedenlerle yer seçimi olarak mahallemizin orta yerini tercih etmiş olmasını anlayamıyoruz.

“BU DURUM İMAMOĞLU’NUN BİRLİKTE YÖNETME ANLAYIŞINA TERS”

Çünkü bu durum İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul ve 16 milyon insanına  vermiş olduğu huzur, refah ve birlikte yönetme anlayışıyla  taban tabana zıttır. Bu nedenle İBB bürokrasisinin Sayın İmamoğlu’nun demokratik duruşunu boşa çıkarmak için değilse en azından Başkanın hizmet anlayışını anlayamamaktadır.  Yeri görmeden, bu yoksul halkın ıstırabını anlamadan, sebep olacağı sosyal, siyasal, psikolojik, maddi ve manevi sonuçlarını araştırmadan kağıt üzerinde ve masa başında verilmiş kararlar Sayın İmamoğlu’yla birlikte bin bir emekle örmeye çabaladığımız yeniden inşa süreçlerini bilerek ya da bilmeden baltalamaktadır.

“ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Her ne kadar İBB izin belgesine dayanarak mahallemize yapılmış olan bu çirkinliğin Sayın İmamoğlu’nun bilgisi dışında verilmiş olduğuna eminiz. Devasa İstanbul sorunlarıyla boğuşurken Sayın İBB Başkanının karşısına böylesine küçük ama etkisi büyük ve umut kırıcı sorunları çıkarmak neyin nesidir anlamlandıramıyoruz. Çare ve çözüm bekliyoruz.”

Haber : Hazal BAŞARAN