Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Geri Dönüşüm Çalışmalarına Devam Ediyor

ABONE OL

Silivri Belediyesi, çevre koruma ve geri dönüşüm konusundaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından, ilçede çevre bilincini artırmak ve atık yönetimini etkin bir şekilde sağlamak amacıyla önemli adımlar atılıyor, sürdürülebilirliği sağlamak için çalışmalar yürütülüyor.

Silivri Belediyesi, çevre koruma, geri dönüşüm ve sürdürülebilirliği artırmak adına çalışmalara son hız devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, evrensel sürdürülebilirlik çalışmalarını güçlendirmek amacıyla geri dönüşüm araç filosunu yenileyip genişletilerek yenilenen filo, artırılmış kapasitelerle donatılmış olup, atık toplama sürecini hızlandırarak vatandaşlara ve işletmelere daha etkili geri dönüşüm hizmetleri sunmayı amaçlıyor.

Silivri Belediyesi, cam atıklarının toplanması konusunda, Özen Cam firmasıyla iş birliği yaparak çevre dostu bir geri dönüşüm sistemi oluşturuyor. Bu kapsamda, Silivri genelinde 35 mahallede yaklaşık 170 cam kumbarası yer alıyor. Yine Silivri Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, yılbaşından bu yana toplamda 50 ton cam ambalaj toplandı. Bunun yanı sıra vatandaşlar, cam atıklarını bu kumbaralara bırakarak geri dönüşüm sürecine katkıda bulunabilecekler.

Lisanslı Toplayıcı Firmalarla İş Birliği Yapılıyor

Silivri Belediyesi, çevre yönetimini daha da etkinleştirmek için çeşitli atık türlerinin kaynağında ayrıştırılması konusunda lisanslı toplayıcı firmalarla iş birliği yapıldığını, önümüzdeki günlerde bu firmaların farklı atık türlerinin ayrı ayrı toplanmasını ve geri dönüşüm süreçlerine kazandırılmasını sağlayacaklarını kaydetti. Aynı zamanda vatandaşların cam atıklarının yanında, diğer atıklarını çevre dostu teslim edebilecekleri noktalar belirtildi.

Buna göre, cam atıklar ilçedeki cam kumbaralarına bırakılabilirken, cam ve diğer atık türleri Mobil Atık Getirme Merkezleri (AGM) veya Selimpaşa 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne teslim edilebileceği bildirildi.