Silivri Devlet Hastanesi depreme dayanıklı mı?

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde binlerce bina yıkıldı, on binlercesi hasar aldı. Yaşanan depremler sağlık kuruluşlarının ne derece dayanıklı oldukları sorularına yol açarken, Silivri Devlet Hastanesi'nin sağlamlığı konusunda da şüpheye düşüldü. Temelinin atıldığı 2007 yılında görev yapan Silivri Belediye Başkanı aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Hüseyin Turan, 'Kamuoyunda bilgi kirliliği var' diyerek yapının güvenilirliği ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen binlerce kişinin ölümüne yol açan deprem felaketinin ardından Silivri’nin gündeminde “deprem” var. Olası bir depremde Silivrili vatandaşların yoğun olarak gittiği hastane binasının depreme dayanıklı olup olmadığı merak ediliyor.

“HASTANE 2009 YILINDA HİZMETE GİRDİ”

Özellikle afet zamanları ve sonrasında ortaya çıkacak ihtiyaç anında hayati öneme sahip olan Silivri Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklı olup olmadığı ile ilgili 2004-2009 arasında görev yapan Silivri Belediye Başkanı aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Hüseyin Turan şöyle konuştu:

“Son günlerde Silivri kamuoyunda Silivri Devlet Hastanemiz ile ilgili bilgi kirliliğinden kaynaklanan yanıltıcı ve yanlış bilgiler, özellikle sosyal medya üzerinden bilinçli bir şekilde yayılmaktadır. 2007 yılında temelini attığımız ve 2009 yılı Mart ayında da hizmete giren Devlet Hastanemizle ilgili kısa bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum.

“FORE KAZIK ÇAKILARAK YAPI SAĞLAM ZEMİNLE KAYNAŞTIRILDI”

1- Devlet Hastanemizin olduğu bölge zemin olarak bozuk olduğu için zemin iyileştirmesi Fore kazık çakılarak yapı sağlam zeminle ilişkilendirilmiştir. Bu Fore kazıklar yaklaşık olarak 37 mt boyundadır. Silivri'mizde hiçbir binada böyle bir uygulama yoktur. Yani Hastane binamız sağlam zemin üzerine Radye Temel ile birlikte inşa edilmiştir.

“BİNA İÇİNE DEPREM DERZ (DİLATASYONLAR) BOŞLUKLARI KONULDU”

2-Devlet Hastanesi Binasında kendi içinde Deprem Derz (Dilatasyonlar) boşlukları konulmuştur. Hatta bu boşluklar sonradan yanlış bir şekilde sıva harcı ile doldurulduğu için 2019 Silivri depreminde ki bu boşluklarda ki harç binadan ayrıldığından sanki bina çatlamış yanlış algı oluşmuştur ve bu algı çok geçmeden Teknik Ekipler tarafından düzeltilmiştir. Doğru olanda bu, Deprem derzlerinin (Dilatasyon) konulmasıdır.

“EN GÜVENİLİR HASTANELERDEN BİRİ”

Silivri Devlet Hastanesi bölgemizdeki en sağlıklı ve en güvenilir hastanelerimizden biridir. Hastane Statik-Betonarme projesi en olumsuz şartlara göre dizayn edilmiş ve hesapları da buna göre yapılmıştır.

“AFETLERDE RAHAT BİR ŞEKİLDE HİZMET VERİR”

Sonuç olarak; Silivri Devlet Hastanemiz güvenli ve oluşabilecek depremlerde rahat bir şekilde hizmet verebilecek kapasitededir. Dikey kat yüksekliği de fazla olmayan bir binadır. Altında İmza sahibi olan bir İnşaat Mühendisi olarak bunları kamuoyuna duyurmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Günün şartlarında ciddi maliyetleri olmasına rağmen FORE (Çakma Kazık 900 adet) Kazık çakılması bir vizyon meselesidir. Bu Hastanemizin yapılmasında başta Sn. Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan'a, dönemin Sağlık Bakanı Sn. Recep Akdağ'a, İBB Başkanımız Sn. Kadir Topbaş'a, İstanbul İl Özel İdaresine ve İl Genel Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”

“Fotoğraflar sürecin cansız şahitleridir” notu düşülerek Hüseyin Turan tarafından paylaşılmıştır.







 

silivridevlethastanesi hüseyinturan silivri