"Silivri'nin Kuzey Güney Bağlantı Sorunu İle Transit Problemi Çözülmedi"
Canpolat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Necdet Canpolat, İş Dünyası programında ilçenin yerel yönetimine bilabedel projeler sunduğunu ancak yeterince istifade edilmediğini paylaştı. 'Sağ olsun Volkan Başkan fikirlerimize birazcık daha yer verdiği için insanlar zannediyor ki sadece Volkan Başkan nezdinde bu fikirler uygulamaya sokuluyor. Öyle değil!' diyen Necdet Canpolat, 'Misal, Silivri Lisesi binası yapıldı. İlk projelerimden bir tanesi bununla ilgiliydi. 11 bin metrekare, 5 katlı otoparktan sonra okulu üstüne yapma şansınız vardı. 50 bin metrekare siz ortak alanı ürettiğiniz zaman bu sizin orada her gün kavga gürültü çıkan açık pazar, toplanma alanı, otopark işinizi çözüyor artı yapı maliyeti de diğerinden daha uygun hale gelecek ama bu fikirler boşta kaldığı zaman ne yazık ki bir değeri yok' şeklinde konuştu. İşadamı konuşmasının devamında, 'Silivri'nin E-5 hem kuzey güney bağlantı sıkıntısı hem transit geçişte problemi çözülmedi. Volkan Başkanıma en son minnak viyadük olarak bir etüd verdim. Gürem İşkembe'nin oradan sıfırdan başlıyor, 50 metre kadar çim dolgu geliyor, oradan ayağa kalkıyor, eskiler sığır yol alt geçidi derler orada 12.50'yi buluyor, BEDAŞ'ın önünde sıfırlıyor. Eğer böyle küçük bir viyadük yapılabilirse Silivri'de iki kanadın birleşmesini çözecek hem de transit geçişi rahatlatacak. Silivri'miz çok değerli. Bunları da yapsak az' ifadelerini kaydetti.
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi aynı zamanda Canpolat İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Necdet Canpolat, bugün Küpe FM’de İş Dünyası programına konuk oldu. Canpolat burada radyo programcısı Turhan Alyakut'un soruları doğrultusunda firması, çalışma hayatı ve Silivri’nin sorunları üzerine geliştirdiği projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.
Söyleşiden satır başları aynen şöyle:
"5 YILDIR SİLİVRİ SİAD ÜYESİYİM"
SORU: Biz Bu programı SİAD katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Siz ne zamandır SİAD üyesisiniz?
Necdet CANPOLAT: SİAD bizim ilk göz ağrımız. Silivri’de sanayiciliğe ilk başladığım dönemlerde üye olmaya gayret ettim ama yoğunluklarımdan dolayı biraz ertelemek durumunda kaldım. Son 5 yıldır SİAD üyesiyim. Hakan Başkan bu konuşmalara da vesile oldu, buradan kendisine teşekkür ediyorum.
"SİLİVRİ’MİZİN İLK AHŞAP TOMRUK BİÇME TESİSİNİ KÜÇÜKKILIÇLI’DA KURDUK"
SORU: Sohbetimize sizi tanıyarak başlayalım istiyorum…
Necdet CANPOLAT: 1962 yılında Malatya Doğanşehir ilçesinde doğdum. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde eğitimimi tamamladıktan sonra kendi firmamı kurdum. Sanayi ve inşaat proje mühendislik olarak hibrit bir çalışma modelini tercih ettim. Silivri’mizin ilk ahşap tomruk biçme tesisi ile başladı Küçükkılıçlı’da. Ardından çelik çatı imalatları konusunda büyük bir mücadele ile yöreye hizmet ettik. Sonra mermer sektörünün canlanmasıyla ilk blok biçme mermer fabrikasını Silivri’mize kazandırdık. 2005 yılına kadar sanayi ve proje mühendislik olarak devam ettikten sonra ikinci firma ihtiyacımız doğdu. 2005’ten sonra da yapı denetim, proje mühendislik, inşaat, sanayi konut ve fabrika imalatları üzerinde inşaat ağırlıklı olarak çalıştım. Şu an hala firmam proje mühendislik ve danışmanlık üzerine devam ediyor. Edirne’de organizede bir çeşit kumaş üzerine yatırımımız oldu. Krizler sebebiyle şu animalat yapamadık, fabrika etiket fabrikası kiracımız olarak devam ediyor. İnşallah sanayinin canlanmasıyla diğer fabrikalarımıza ek olarak yine bir yatırım düşünüyoruz. Bu ülke için taş üstüne taş koymak çok kıymetli. Ülkemiz sanal parayla, dövizle, dolarla bir şey kazanmıyor. Taşınmaz gayrimenkullerin, sanayilerin, demirbaşların her dönemde ülkemiz için yapılması gerektiğine inanıyorum.
"BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖRÜŞLERİMİ BİLABEDEL SUNUYORUM"
SORU: Bildiğim kadarıyla sizin yerel yönetimlere ilginç önerilerinizde oluyor…
Necdet CANPOLAT: Doğrudur. Yerel idarecileri herhangi bir parti ya da şahıs olarak ayırt etme taraftarı olmadım. Buranın bir vatandaşı ve teknik elemanı olarak her zaman yardımcı olmak görevimiz. Daha önceki belediye başkanlarına da şimdiki belediye başkanına da görüşlerimi bedelsiz olarak paylaşıyorum.
"SİLİVRİ LİSESİ İÇİN PROJEM UYGULANSAYDI, BÖLGENİN TÜM SORUNLARINI ÇÖZEBİLİRDİ"
Sağ olsun Volkan Başkan fikirlerimize birazcık daha yer verdiği için insanlar zannediyor ki sadece Volkan Başkan nezdinde bu fikirler uygulamaya sokuluyor. Öyle değil. Misal, Silivri Lisesi binası yapıldı. İlk projelerimden bir tanesi bununla ilgiliydi. 11 bin metrekare, 5 katlı otoparktan sonra okulu üstüne yapma şansınız vardı. 50 bin metrekare siz ortak alanı ürettiğiniz zaman bu sizin orada her gün kavga gürültü çıkan açık pazar, toplanma alanı, otopark işinizi çözüyor artı yapı maliyeti de diğerinden daha uygun hale gelecek ama bu fikirler boşta kaldığı zaman ne yazık ki bir değeri yok.
"SİLİVRİ'NİN KUZEY GÜNEY BAĞLANTI SORUNU İLE TRANSİT PROBLEMİ ÇÖZÜLMEDİ"
Bir diğer uçuk projemde Boşnak Bahçe’den tünelle girelim Ford Çet Otomotiv’in deresi var oradan çıkalım; hem Silivri’nin sahil ve kuzeyde inşa edilen bütün yaya bağlantısını sağlayalım hem oraya bir aktivite katalım bu durum hem de trafiği kökten çözüyor. Rahmetli Kadir Topbaş döneminde yol çalışmaları vardı. Garden Et Lokantası var. Buralarda iyileştirme ve çevre ile uğraşmayalım. Garden’ın önünden girelim, Bedaş’ın önünde kot sıfırlıyor. Bedaş’tan da viyadüğe binelim, shellde sıfırlayalım. Silivri’ye başka bir şey yapmamıza gerek yok. Onun haricinde altyapı, arıtma yaptığınız zaman diğerleri arkasından gelir zaten. Arıtmayı yaptılar, Allah razı olsun ama o gün bugündür Silivri’nin E-5 hem kuzey güney bağlantı sıkıntısı hem transit geçişte problemi çözülmedi.
"VOLKAN BAŞKANA VERDİĞİM ETÜD, SİLİVRİ'NİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZER"
Volkan Başkanıma da en son minnak viyadük olarak bir etüd verdim. Gürem İşkembe’nin oradan sıfırdan başlıyor, 50 metre kadar çim dolgu geliyor, oradan ayağa kalkıyor, eskiler sığır yol alt geçidi derler orada 12.50’yi buluyor, BEDAŞ’ın önünde sıfırlıyor. Eğer böyle küçük bir viyadük yapılabilirse Silivri’de iki kanadın birleşmesini çözecek hem de transit geçişi rahatlatacak. Silivri’miz çok değerli. Bunları da yapsak az.
"GENÇLER MESLEKLERİNİ SEVEREK YAPSIN"
SORU: Siz çok uzun yıllardır çalışma hayatının içinde tecrübeli bir profesyonelsiniz. Gençlere ne tavsiye verirsiniz?
Necdet CANPOLAT: Mesleklerini severek seçmedilerse önce meslekleriyle barışacaklar. Sonra ticaretle uğraşacaklarsa az da olsa ticari bir lisans ya da kurs olabilir, eğitim almalarını tavsiye ediyorum. Neden? Elleri ayakları yanarak öğrenecekler yoksa. Para kazanmak problem değil ama o parayı iyi değerlendirip eşinizle, ülkenizle onu iyi malzeme olarak kullanmadığınız takdirde kazandığınız para uçar gider. Mesleklerini severek yapsınlar, yorulmasınlar ve başladıkları işi hayatta yarım bırakmasınlar. Teknolojiye, çağa ayak uyduracaklar. Ülkenin ve dünyanın imkanlarından çok iyi istifade etsinler. Bizden daha şanslılar ve yolları çok açık.
Haber : Batuhan GÜÇLÜ