Silivri Ortaköy'de faaliyet gösteren ÇEM-SAN, metal mobilya üretiyor!

ABONE OL

İş dünyası programına katılan ÇEM-SAN Çelik Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Atik Emre Caniklioğlu, firma hakkında bilgilendirmede bulundu. 'Çem-San Çelik Mobilya, 1982 yılında İstanbul'un Kasımpaşa semtinde babamız Sayın Ali Caniklioğlu tarafından gayet mütevazi imkanlarla oluşumunun ilk adımlarını atmıştır' diyen işadamı, 'ÇEM-SAN Çelik Mobilya şu anda Silivri'nin Ortaköy bölgesinde 27 bin metrekare kapalı alanda hizmetine devam etmekte. 110 kişi istihdam etmekteyiz. Raf sistemleri, kompakt arşiv sistemleri, kütüphane sistemleri, soyunma dolapları, dosya dolapları, klasör dolapları, ranza grupları, laboratuvar tezgah ve ekipmanları gibi zengin ürün yelpazesiyle müşterilerine hizmet sunmakta' şeklinde konuştu.


Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Küpe FM’in organize ettiği İş Dünyası programına bugün ÇEM-SAN Çelik Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Atik Emre Caniklioğlu konuk oldu. İşadamı Caniklioğlu yayında radyo programcısı Turhan Alyakut’un sorularını yanıtlayarak firmasını tanıttı ve sektörü değerlendirdi. 

Söyleşiden bazı satır başları aynen şöyle:

“BABAMIZ BAŞIMIZDA DANIŞMAN OLARAK KALIYOR”

SORU: Ne kadar süredir profesyonel iş hayatının içindesiniz?

Atik Emre CANİKLİOĞLU: Yaklaşık 18 yıldır iş hayatının içindeyim ama aile firması olduğumuz için çok daha küçük yaşlara dayanıyor. 10 yaşından itibaren şu an Genel Müdürlüğünü yaptığım ÇEM-SAN Çelik Mobilya’nın her türlü seviyesinden de geçmiş durumdayım. Bu arada bir kardeşim var, şirketi beraber yürütüyoruz. Babamız başımızda danışman olarak kalıyor. Kardeşimin ismi Eren Caniklioğlu. Kendisi benden 6 yaş küçüktür. En büyük güvencem, en büyük ortağımdır, bu da çok önemli.

“FABRİKA 27.000 METREKARELİK KAPALI ALANA SAHİP”

SORU: Firmanızın 39 yıllık bir geçmişi olduğunu söylediniz. ÇEM-SAN Çelik Mobilya hakkında bilgi verebilir misiniz? Ne üretiyorsunuz? Kaç kişi istihdam ediyorsunuz?

Atik Emre CANİKLİOĞLU: 1982 yılında Kasımpaşa semtinde gayet mütevazı şekilde kuruldu bizim semtimiz. Kurucusu babamız Sayın Ali Caniklioğlu’dur. ÇEM-SAN Çelik Mobilya şu anda Silivri’nin Ortaköy bölgesinde 27 bin metrekare kapalı alanda hizmetine devam etmekte. Şu an için 110 kişi istihdam etmekteyiz. Bu rakamlar zaman zaman işin durumuna göre düşmekte ve çıkmakta.

“HASTANE, ÜNİVERSİTE, ASKERİYE, ÖZEL VE KAMU KURUMLARININ GELİŞEN İHTİYAÇLARINI KARŞILAN METAL MOBİLYALAR ÜRETİYORUZ”

ÇEM-SAN Çelik Mobilya, metal mobilya üreticisidir. Metal mobilyadan kasıt nedir? Günümüzde çok önem taşıyan, bütün sanayicilerin kullanması gereken, alanları rahatlatan depo rafları üretiyoruz. En incesinden en büyüğüne kadar depo rafı sistemleri kuruyoruz. Arşiv sistemleri, kompakt arşiv dolapları, raylı sistemler, soyunma dolapları, dosya dolapları, çekmeceli gruplar ve üniversitelere kütüphaneler kurmaktayız. Yani aslında metalle boyanın birleştiği her türlü ihtiyaca karşılık verebiliyoruz. Bunun için çok ciddi bir makine parkuru ve tecrübeye sahibiz. Genelde bu tür hizmetleri devlet dairelerine, üniversitelere, hastanelere, askeri birliklere ve özel sektöre vermekteyiz. İhracatımızın yanı sıra iç pazarda hem ihale sistemiyle olsun, hem devlet malzeme ofisi sistemiyle olsun, hem de normal projesel satışla olsun hizmetimize istikrarlı bir şekilde devam etmekteyiz. Dayanıklılık ve yerine uygun kullanım olması özelliklerine özen gösteririz. Her yıl katalog yenilemeyiz.

“ZENGİN ÜRÜN YELPAZESİ İLE MÜŞTERİLERİMİZE HİZMET VERİYORUZ”

SORU: Sektörde çok fazla rakibiniz var mı?

Atik Emre CANİKLİOĞLU: Aslında bakarsak var tabi ki de. Hem Anadolu’da hem İstanbul’da belki 200’ün üzerinde firma mevcuttur. Çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Bizim çeşitliliğimiz her geçen gün daha fazlalaşıyor, bu anlamda rekabet gücümüz ve müşteri portföyümüz de her geçen gün daha da ileriye gitmekte.

“HAMMADDE FİYATLARINDAKİ CİDDİ ARTIŞ ÖNÜMÜZDEKİ EN BÜYÜK ENGEL”

SORU: Çelik mobilya üreten sektör olarak yaşadığınız temel sorunlar neler?

Atik Emre CANİKLİOĞLU: Çelik mobilya üretiminde güncel en büyük problemimiz hammadde fiyatlarının çok ciddi artmış olması. Bu ister istemez yatırım yapacak firmaların önünde engel teşkil ediyor.

“KALİTELİ ÜRÜNLE, KÖTÜ ÜRÜNÜN AYRIMININ YAPILMASI GEREKİR”

Ama sektörel olarak genel problemimize baktığımız zaman yapılan ürünleri karşılaştırma veya testleri konusunda kurumlarımızın biraz bu konuda eksik kalması. Bizim gibi işini düzgün yapmak isteyen, hassas olan, teknik şartnameyle uyumlu üretim yapmaya çalışan firmaların önünde her zaman bir problem olarak kalmakta. Biz iyisini hedefleyen bir firmayız. Hem ülkemiz için her dünyadaki yerimiz için her geçen gün üretim kalitemizi artırmaya çalışıyoruz. Bunu aşmak için fabrikaya, showrooma davetlerimiz oluyor veya kaliteli ürünle, kötü ürün arasındaki farkları dizayn etmemizle müşteriyi bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

“PANDEMİ SÜRECİNİ KÜÇÜK BİR DARALMA İLE ATLATTIK”

SORU: Peki sektör olarak ve kurum olarak pandemi süreci sizi nasıl etkiledi?

Atik Emre CANİKLİOĞLU: Bu süreci herkesi olduğu gibi bizi de etkiledi. Sağlık olmazsa iş hayatındaki başarılarımızın da bir anlamı kalmıyor o nedenle sağlığa çok önem vererek ciddi tedbirler aldık. Bu dönemde bırakın yatırımı insanlar fabrikalarını açamadı, biz de ürünlerimizi pazarlayamadık. İster istemez bir daralma yaşadık ama yurtdışının da daralması bu konusu biz ön plana çıkarttı. İhtiyacı olan kişiler bizi buldu, bu süreci küçük bir daralmayla atlattık. Fiziken çalışması gereken yerlerin evden çalışması gereken yerlerin ben en az %90 olduğuna inanlardanım. O yüzden şu an bekleyen yatırımların pandemi sürecinden sonra hayata geçmesi hem bizim hayalimiz, hem de olması gereken bir şey. İşlerimizin belki bundan sonra daha çok artabileceğine dair de bir takım düşüncelerim var.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ