Turan: Amacımız Silivri'mizin Mahallelerinde Gönüllü Arama Kurtarma Ekipleri Oluşturmak

ABONE OL

Silivri Dayanışma Platformu Kurucularından aynı zamanda Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan, Küpe FM'de sabah haberlerine konuk oldu. Yarın gerçekleştirilecek Deprem Çalıştayı üzerine konuşan Turan, 'Bizim amacımız sosyal medyada gündem olmak değil; Silivri'mizi uyandırmak, tabiri caizse çoban ateşi yakmak ancak bu programdan sonra da Silivri'mizin mahallelerinde arama kurtarma ekipleri oluşturmak' dedi.

Silivri Dayanışma Platformu Kurucularından aynı zamanda Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan; Dilek Sırdaş sahipliğindeki Küpe FM’de sabah haberlerinde radyo programcısı Turhan Alyakut’un konuğu oldu. Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Turan; Silivri Dayanışma Platformu ve 1 Şubat Cumartesi, yarın, saat 13.30’da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde gerçekleştirilecek Deprem Çalıştayı hakkında bilgilendirmede bulundu, tüm Silivrili vatandaşlara davet çıkardı.
 
“SİLİVRİ DAYANIŞMA PLATFORMU, ÜLKESİNİ SEVEN İNSANLARIN OLUŞTURDUĞU BİR GRUP GÖNÜLLÜDEN OLUŞTU”

TURHAN ALYAKUT:
Silivri Dayanışma Platformu nedir, ne zaman kuruldu, kimler kuruldu? Bu konularla ilgili bilgi alarak sohbetimize başlayalım…

HÜSEYİN TURAN: Silivri Dayanışma Platformu, Silivri’de yaşayan farklı meslek gruplarından ve farklı hayat görüşlere sahip arkadaşlardan oluşan bir grup Silivri gönüllüsü. Silivri Dayanışma Platformu olarak oluşturuldu. Kimsenin siyasi görüşüne bakmadan bir araya gelen, Silivri’yi seven, ülkesini seven insanların oluşturduğu bir grup. Tamamen Silivri, çevre, hayvanlar ve toplumla ilgili konuları gündeme taşıyan, sadece konuşan değil çözüm önerileri getiren bir gurubun oluşturduğu insanlar… Burada üyelik kavramı yok.  Herkes Silivri Dayanışma Platformu’nun gönüllüsü, destekçisi olabilir. Bir araya gelmiş gönüllü Silivri ekibi diyebiliriz.

“PEŞ PEŞE MEYDANA GELEN DEPREMLER NEDENİYLE DEPREM ÇALIŞTAYI YAPMA GEREKLİLİĞİ DOĞDU”

TURHAN ALYAKUT: Silivri Dayanışma Platformu’nda neleri planlıyorsunuz? İlk organizasyonunuz 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Deprem Çalıştayı. Bu Deprem Çalıştayı’nı niçin organize ediyorsunuz ve bu programda neler yapılacak?

HÜSEYİN TURAN: Aslında Silivri Dayanışma Platformu’nun kuruluş aşamasında gündeminde depremle ilgili bir çalıştay yoktu ama Silivri’mizde peş peşe yaşanan depremlerden sonra ve Türkiye gündemine oturan sarsıntılar sebebiyle depremle ilgili çalışmalara başlanıldı ve Deprem Çalıştayı’nın yapılmasıyla alakalı bir karar alındı. Ben buradan Silivri Kaymakamımız Sayın Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz beye çok çok teşekkür ediyorum çünkü kendileriyle bu konuyu paylaştığımız zaman desteklerini açık olarak ifade ettiler ve bizim yanımızda oldular. Silivri Dayanışma Platformu’nun kuruluş aşamasında gündeminde çocuk, aile, Türkiye gündemine oturan kadın cinayetleri, kötü muameleye uğrayan hayvanlar üzerine çalışma yapılması planlanıyordu ama maalesef Türkiye gündemine oturan Silivri depremlerinden sonra bir Deprem Çalıştayı yapılmasının gereği ifade edildi.

“TÜM HEMŞERİLERİMİZİ DEPREM ÇALIŞTAYI’NA BEKLİYORUZ”

Ve Silivri Dayanışma Platformu üyeleri İnşaat Mühendisi olmamdan dolayı da bu konuda sorumluluğu bana verdiler. Silivri Dayanışma Platformu üyeleriyle hep birlikte bu süreci yürütüyoruz. Yarın 1 Şubat Cumartesi günü 13.30’da Önder Yılmaz Salonu’nda Deprem Çalıştayı’mız var. Silivri’deki tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.

“SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMAK AMACIYLA YAPMIYORUZ”

TURHAN ALYAKUT:
Daha önce de hem Silivri’de hem de farklı yerlerde benzer çalışmalara tanık olduk. Silivri Dayanışma Platformu olarak bu organizasyonda ve ileriki organizasyonlarınızda bu durumun değişmesi açısından nasıl bir planınız var? Bir işe yarayacak mı yoksa eskisi gibi konuşulup kalacak mı?

HÜSEYİN TURAN: Teşekkür ediyorum, can alıcı soru buydu. Biz bütün konuşmalarımızda şunu söylüyoruz; arkadaşlar biz bu toplantıları fotoğraf çektirip sosyal medyada yayınlamak için yapıyorsak bu doğru olmaz, hiç yapmamamız gerekir.

“SİLİVRİ’MİZİN MAHALLELERİNDE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ OLUŞTURACAĞIZ”

Amacımız Deprem Çalıştayı ile birlikte Silivri’mizi uyandırmak, tabiri caizse çoban ateşi yakmak ancak bu programdan sonra da Silivri’mizin mahallelerinde arama kurtarma ekipleri oluşturmak. Bu arama kurtarma ekipleri oluşturulduktan sonra AFAD tarafından eğitimlerinin verilmesi. Elazığ depreminde devletimiz çok hızlı bir şekilde müdahale etti ama bu hızlılık yaklaşık 2 saat sonra başladı. Biz burada mahallelerdeki gönüllü ekipleri oluşturacağız. Arama kurtarma eğitimlerini verdireceğiz. Afet durumunda ilk bu ekiplerin müdahale etmesini istiyoruz. Müdahale ederken de bilinçli bir şekilde etmelerini istiyoruz. Amacımız biz bir Deprem Çalıştayı yapalım, sosyal medyada gündeme oturalım, ertesi gün unutalım, çekilelim kenara değil! Bizim işimiz esas 1 Şubat’tan sonra başlayacak. Arama kurtarma ekiplerinin oluşturulması, eğitimlerinin verilmesi ve bu bilincin Silivri’de diri tutulmasını sağlamaya çalışacağız. WhatsApp grubumuz var. Birçok hemşerimiz arama kurtarma ekiplerinin oluşmasıyla ilgili taleplerini bildiriyorlar. Amacımız iyi.

“SİLİVRİLİLER SOSYAL MEDYA HESABIMIZDAN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİR”

TURHAN ALYAKUT:
Arama kurtarma eğitimlerini almak isteyenler nasıl müracaat edebilir?

HÜSEYİN TURAN: Sosyal medya hesabımız var, Silivri Dayanışma Platformu olarak. Oradan yazarak bizimle çok rahat iletişime geçebilirler. Yanı sıra Silivri Kaymakamlığımıza ve Silivri Belediyemizle de irtibat kurabilirler.

Söyleşi burada sona erdi.

DEPREM ÇALIŞTAYI YARIN

Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Dayanışma Platformu işbirliğinde Deprem Çalıştayı düzenlenecek. “Yuvanız Yıkılmasın” teması ile hazırlanan çalıştayda; “Depremin yıkıcı etkilerinden nasıl korunabiliriz?” sorusundan yola çıkılarak tüm yönleri ile deprem ve afetten korunma yolları konuşulacak. 1 Şubat Cumartesi saat 13.30’da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde gerçekleştirilecek çalıştay iki oturumda yapılacak.
 
Haber : Batuhan GÜÇLÜ