Başkan Balcıoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk Anıtı'na Çelenk Sundu

Silivri Kaymakamlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Büyük Zafer’in 102. yılında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Garnizon Komutanlığını vekaleten Mühimmat Albay Ferhat Esen, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, Cumhuriyet Başsavcılığı adına Savcı Cenk Gürcan, Jandarma ve Emniyet yetkilileri, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, gaziler, eğitimciler katıldı.

Başkan Balcıoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk Anıtı'na Çelenk Sundu
Editör: Yaz Dostum
30 Ağustos 2024 - 23:11
Silivri Kaymakamlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk sunma töreni Silivri Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu. İlçe çelenk töreninin ardından, siyasi partiler ve dernekler de çelenklerini Atatürk Anıtı’na sundu. Jandarma Teğmen Mehmet Emin Ekim, günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

Jandarma Teğmen Mehmet Emin Ekim konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, "ya istiklal ya ölüm" parolasıyla bağımsızlık mücadelesine giriştiğini ve Zafer ve Meydan Muharebesi'nin, Türk milletinin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini gösterdiğini ifade etti. 30 Ağustos zaferinin, kadın, çocuk ve yaşlı demeden milletçe topyekün bir şekilde yürütülen bir savaşın sonucu olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin bu zaferle atıldığını dile getiren Teğmen Ekim, 30 Ağustos Zaferi'nin bayrağımızın korkusuzluğunun ve yurtseverliğinin bir efsanesi haline geldiğini belirtti. Bu özel günün, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için minnetle anılacağını vurguladı.

Törenin ardından Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Bayram Gündüz şiir okudu. Silivri Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Mustafa Kepçeli’nin çalıştırdığı halk oyunları ekibi, sahne gösterilerini alkışlar eşliğinde halk oyunlarını sundu.


 
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum