Başkan Yılmaz, "Silivri'ye Hizmette 2. Yıl" Toplantısı Düzenledi
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Hizmette 2’nci Yıl Toplantısı”nı basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “Biz kimseyi ötekileştirmeden, adalet ve eşitlik ilkesiyle, vatandaşlarımızın yanında olarak Silivri’ye hizmet ediyoruz.” dedi.
Editör: Yaz Dostum
28 Nisan 2021 - 20:50
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, basın mensupları ile bir araya gelerek “Hizmette 2’nci Yıl Toplantısı” düzenledi. Silivri Belediyesi Oğuz Aral Sergi Binasında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Emre Sarısaltıkoğlu, Harun Akkan ve Hasan Solak da hazır bulundu. Katılımcılar, koronavirüs önlemleri kapsamında ateş ölçümleri ve HES kodu sorgulamaları yapılarak salona alındı.
8 Nisan 2020 - 8 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılan hizmetleri, basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşan Başkan Yılmaz, pandemi nedeniyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, görevdeki 2’nci yıllarında da hizmetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Herkesin kendinden bir parça bulduğu, sivri uçların köreldiği, ötekileştirmenin olmadığı bir Silivri hayaliyle yola çıktıklarını belirten Başkan Yılmaz, “2 yıl önce bir araya gelmesini hayal bile edemediğimiz insanların bugün el ele tutuşarak kentimiz için mücadele ettiğini görüyoruz.” dedi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, “Ben yerel yöneticilerin her türlü siyasi mülahazalardan, ülkenin genel siyasi politikalarından uzak, hizmet odaklı bir anlayışla şehirleri yönetmesi gerektiğini düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de bana seçildikten sonraki ilk söylemi; yakamdaki parti rozetini çıkarıp, adalet ve eşitlik ilkesiyle Silivri’ye hizmet etmem gerektiği yönünde olmuştu. Biz de bu ülküyle gece gündüz demeden Silivri’ye hizmete devam ediyoruz.
“BİR ENKAZ DEVRALDIK”
Göreve geldiğimizde gördük ki, ortada büyük bir enkaz vardı. Bütün moral motivasyonunu kaybetmiş, temizlik işçisinden, başkan yardımcısına kadar olmazlarla donanmış, hizmetlerin tıkandığı, finansal açıdan sırtüstü yere serilmiş, 33 milyon lira bütçe açığı veren bir Silivri Belediyesi devraldık. İlk yılımızda; kişilerin ve kurumların güven duyduğu, kendi ayakları üzerinde duran bir Silivri Belediyesi hedeflemiştik. 2019 yılını önceki dönem borçlarına rağmen denk bütçe ile kapattık. 2020 yılında ise koronavirüs salgını başta olmak üzere birçok zorluğa rağmen, Silivri Belediyesi tek kuruş kredi kullanmadan, tek kuruş faiz ödemeden, yüzde 11,38 yani yaklaşık 35 milyon lira bütçe fazlası verdi. Artık belediyemizin yaptığı ihalelerde gerçekleşen yüksek katılım sayesinde düşük fiyatlara iş yaptırma kapasitemiz oluştu. Güven duygusu üst seviyeye çıkmış bir belediye inşa ettik. Önümüzdeki 3 yıl içinde, rakibimiz gibi görünen birçok il ve ilçenin önüne geçerek, Silivri’nin insanlar tarafından tercih edilen bir “Marka Kent” olması hedefini gerçekleştirme yolunda hızla ilerliyoruz.” dedi.
Başkan Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından, 2’nci yılda gerçekleştirilen hizmetlerin özet görüntülerinden oluşan, 25 dakikalık bir video gösterimi yapıldı. Kültür sanattan eğitime, çevre düzenlemelerinden kentsel dönüşüm çalışmalarına, spordan sağlığa kadar pek çok alanda yapılan hizmetlerin gösterildiği video büyük bir ilgiyle seyredildi.
“KÜLTÜR SANAT YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”
Video gösteriminin ardından toplantının soru cevap bölümüne geçildi. Başkan Yılmaz bir gazetecinin Kadir Has Üniversitesi ve Fenerbahçe Üniversitesine verilen arazilerle ilgili belediyenin bir çalışması olup olmadığı yönündeki soru üzerine; Kadir Has Üniversitesi ile birlikte bir Teknopark kurulması noktasında imza aşamasına gelindiğini açıkladı. Daha önceden belediye tarafından Fenerbahçe Üniversitesine tahsis edilen binada Silivri Belediyesi tarafından bir müzik okulunun hizmete sunulacağını belirten Başkan Yılmaz, “Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetlerin üzerine çıkabilmek için her türlü donanıma sahip iyi bir nesil inşa etmeliyiz. Bunu başarabilmemizin bir yolu da kültür sanat faaliyetlerinden geçiyor. Yapmayı düşündüğümüz müzik okulu ile Silivri’deki bütün çocuklarımızın kültür sanat ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.
“GÜVEN DUYULAN BİR BELEDİYE HALİNE GELDİK”
Toplantıda yer alan bir basın mensubunun, 2 yılda belediyeye ne kadar bağış yapıldığını sorması üzerine, Başkan Yılmaz, “Belediye başkanı olarak göreve başladığımda hükümetimizle ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapabileceğim ve yapmayı düşündüğüm 23 dev projemi açıklamıştım. Bunların bir kısmı hükümetimizle, bir kısmı İBB ile bir kısmı da Silivri Belediyesi imkânları ile yapılacak. Hükümetimiz çok ciddi yatırımlar yaparak güvenlik güçlerimizin kullanımı için yeni binalar inşa etti. Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiğimiz birçok proje var. Kreşler konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Müjdat Gürsu Spor Tesisi Projesini de birlikte yürütüyoruz. İBB’nin hizmetlerini Silivri’ye sürükleye sürükleye getireceğiz. Kimse babasının bağından bahçe bağışlamıyor. Ben, Silivri’nin yararına olan ne varsa bugüne kadar yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Mayıs ayı içerisinde 8 bin metrekare alanda Aşevi, Sosyal Market, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezi, atölyeler ve oyun odalarının yer aldığı Sosyal Yardım Tesisleri Merkezinin temellerini atacağız. Ben geriye dönüp baktığımda önceki dönemde pek bir bağış göremedim. Nakdi bağış hiç yok, araç bağışı ise birkaç tane. Bizim dönemimizde belediyemize 2 yıl içerisinde yaklaşık 55 trilyon ani ve nakdi yardım yapılmıştır. Bu yardımlar Silivri Belediyesine duyulan güvenin en büyük göstergesidir.” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞ SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ”
Bir gazetecinin, “50’nci Yıl Sağlık Ocağının akıbeti ne olacak?” sorusu üzerine açıklama yapan Başkan Volkan Yılmaz, “Belediyemize ait olan ve hiçbir kira bedeli almadığımız 50’nci Yıl Sağlık Ocağının, yapılan kontroller neticesinde depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Olası bir depremde oluşacak can kayıplarının sorumlusu ben olacağım. Bu binanın yıkılması gerektiğini ifade etmeme ve çözüm önerileri sunmama rağmen muayenelerinde pankartlar asarak, dilekçe yazıp provokasyon yaparak beni vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışmalarını, burada görev yapan 5 doktora hiç yakıştıramadım. Vatandaşların sağlık hizmetinden daha iyi yararlanabilmesi için açılacak iki yeni sağlık ocağı ile doktorlardan ikisinin bölgesini değiştirmeyi teklif ettim onu da kabul etmediler. Yani hem vatandaşı düşündüklerini söylüyorlar hem de iş onlara hizmeti yerinde götürmeye gelince topu taca atıyorlar. Hemşehrilerimize kentsel dönüşüm çağrısı yaparken, bunu kendi kamu binalarımızda uygulamamak gibi bir lüksümüz olamaz. Bir ay gibi kısa bir sürede Trafik Kontrol Merkezinin yanında bulunan 470 metrekare alanı Çanta Mahallesi’nde bulunan bir yer ile takas ederek belediyemiz bünyesine kazandırdık. Bir bağışçımız sayesinde bu alana iki ay içerisinde yepyeni sağlık ocağı yapacağız.” diye konuştu.
“HAKLILAR, ÇOK OLUYORUZ”
Muhalefetin “TÜRAM bir Ar-Ge, bir tarım laboratuvarı. Şu anki faaliyetleriyle amacını aşıyor.”şeklindeki görüşlerini soran gazeteciye yanıt veren Başkan Yılmaz, “TÜRAM madem bir Ar-Ge, bir tarım laboratuvarı; şu ana TÜRAM'da kaç tane akademik kadro istihdam edilmiş? Ben hiç öyle bir istihdam göremedim. Ar-Ge ve tarım laboratuvarı olarak bugüne kadar halka sundukları ne var? Şu an TÜRAM’da atalık tohumlar üretilip, fide haline getirilip çiftçiye dağıtılıyorsa amacını aşmış mı oluyor? Örneğin İBB ücretsiz mısır tohumu dağıtma faaliyeti gerçekleştirdi. O mısır ekilecek, sulanacak, silaj haline ve kaba yem haline getirilecek. Bu yem maliyetinin yüzde 5’ine tekabül eder. Biz TÜRAM arazisine 75 dönüm silajlık mısır ekimi gerçekleştirdik. Hasadın ardından 400 kiloluk paketlerle 800 çiftçinin kaba yem ihtiyacını karşılayarak çok mu oluyoruz? Sosyal belediyecilik anlayışıyla ekip biçip, çiftçilerimize yem ve tohumluk arpa dağıttığımız için mi çok oluyoruz? 5 bin 500 balya samanı hayvancılarımıza ücretsiz dağıttığımız için mi çok oluyoruz? 2500 dönüm yer ektiğimiz için mi amacından sapıyor TÜRAM? Belediyemiz tarımsal kalkınma anlamında 400 projenin arasından birinci seçilerek Altın Karınca ödülü aldı. Silivri'de, tarım konusunda bütün belediyelere örnek olmayı sürdüreceğiz. Biz üretmeye, çalışmaya ve Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullanarak yanıt verdi.
“ALİBEY MAHALLESİ’Nİ YENİLİYORUZ”
Alibey Mahallesi’nde yürütülen çalışmalarla ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Yılmaz, “Mahallede yaşayan bir teyze, evinin balkonundan bana seslenerek, o sokaklara 30 yıldır bir şey yapılmadığını söylemişti. Alibey Mahallesi’nde altyapı ve üstyapıya yönelik çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bunun yanında çevre düzenlemesi kapsamında birçok ağaç dikiyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında mahallemiz baştan sona yenilenmiş olacak.” dedi.
“BİZ ANKETİ SAHADA YAPIYORUZ”
Bir gazetecinin “Kamuoyu araştırması yaptınız mı? Yapılan araştırmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorularına yanıt veren Başkan Yılmaz, “Ben şimdiye kadar hiç anket yaptırmadım. Ama yakın zamanda yapılan bir kamuoyu araştırması; belediyemizin, İstanbul’da oyunu en çok artıran ilk 3 belediye arasında olduğunu gösteriyor. Biz anketleri makamımızdaki deri koltukta oturmadan, her gün sahada, hemşehrilerimizin yanında yapıyoruz. Anketlerimizi vatandaşa dokunarak, onların yanından hiç ayrılmadan yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“HODRİ MEYDAN”
Çöp toplama maliyetleriyle Silivri Belediyesine ne kadar tasarruf sağlandığı sorusunu rakamlar üzerinden yanıtlayan Başkan Volkan Yılmaz, “Belediye Meclis Toplantısında anlatmamıza rağmen rakamları anlamıyorlar. Şimdi buradan bir ilkokul öğrencisine anlatır gibi anlatacağım. 2018 yılında Temizlik İşleri Müdürlüğünün yıllık gideri yaklaşık 18 milyon lira. Bize aynı kalemlerin bedeli 2020 yılında 23 milyon liraya mal oluyor. Bunların içerisinde çöp toplama maliyetleri yok. Rakamlar bize 2018 yılında yapılan çöp toplama ihalesinin yaklaşık 18 milyon liraya bir müteahhite verildiğini gösteriyor. Ben çöpü tek kuruş faiz ödemeden kendimiz yapacağız dediğimde bana niye riske giriyorsun, çöp dağları oluşur, başkanlığın başlamadan biter dediler. Çöp toplama araçlarını belediyeye hibe olarak kazandırdık. Şu an Silivri Belediyesi 45 araç ile temizlik işlerini gerçekleştiriyor. Biz, önceki yönetimin 18 milyon liraya yaptığı çöp toplama işinin maliyetini 4 milyona düşürdük. Bu sayede 5 yıl içinde çöpe gidecek toplam 60 milyon lira Silivri’ye yatırım olarak dönecek. Önceki dönemin temsilcileri rakamları çarptırarak bir yere varabileceklerini sanıyor. İstedikleri mecrada, istedikleri kadar kişiyle, alayıyla bu konuyu tartışabilirim. Buradan hodri meydan diyorum!” dedi.
“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN YIKIMLARLA HİÇBİR İLGİSİ YOK”
Bir gazetecinin Belediye Konutları bölgesindeki çalışmalar hakkındaki sorusu üzerine Başkan Yılmaz, “Alüvyon üzerinde, jöle gibi diye tabir ettiğimiz bir zeminde yer alan 1500 konuttan bahsediyoruz. Orada bulunan 6 binanın yıkım kararının Silivri Belediyesi ile hiçbir ilgisi yok. Bina sakinlerinden bir vatandaşımız dilekçe yazarak binasının kontrol edilmesini istiyor. Bakanlık gelip kontrol sağlıyor ve binalarda risk tespit edip Silivri Belediyesine yıkılmasını tebliğ ediyor. Bu bölge 10 yıldır yapı yasaklı alan ve o nedenle yıkılan binaların yerine yenisi yapılamıyor. Silivri Belediyesi olarak, yapı yasağının kalkması için gereken hamleleri yaptık. Ben İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bizzat aradım. Mayıs ayında bu konunun çözüme kavuşacağını umuyorum. Bu konuda; vatandaş, hükümet ve belediyenin el ele vermesi gerekiyor.” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, “Basınımızın güzide temsilcileri; vakit ayırıp bizi vatandaşlarla buluşturmak üzere buraya gelerek dinlediğiniz ve kıymetli sorularınızı yönettiğiniz için, size Silivri’de yaşayan tüm vatandaşlarım ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Silivri’de yaşayan vatandaşlarıma sağlık, sıhhat ve afiyet dilerken; 17 günlük kapanmanın, aşılamayla birlikte salgına bir çözüm olmasını temenni ediyorum. Silivri Belediyesi olarak 17 gün boyunca sahada bulunmaya ve vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya devam edeceğiz.” diyerek konuşmasına son verdi.
YORUMLAR