Cengiz Yıldırım; "Silivrispor'a Sahip Çıkmak Gerekir"
Yıldırımlar Yapı Şirketler Grubu Kurucu Ortağı aynı zamanda Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi ve geçmiş dönem Silivrispor As Başkanı Cengiz Yıldırım, İş Dünyası programına konuk oldu. Yayında firmasını ve verdikleri hizmetleri anlatan Yıldırım, spor geçmişi sorulduğunda ise şunları kaydetti: “Silivrispor bizim gözbebeğimiz. 2015 ve 2018 yılları arasında İkinci Başkanlık yaptım. Çok değerli arkadaşlarımla beraber görev almak nasip oldu. Silivrispor’umuza ve yönetimimize de başarılar diliyorum. Bizim şehrimizin marka değeridir, sahip çıkmak gerekir.”
Editör: Yaz Dostum
03 Kasım 2020 - 20:37 - Güncelleme: 03 Kasım 2020 - 20:46
Yıldırımlar Yapı Şirketler Grubu Kurucu Ortağı aynı zamanda Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi ve geçmiş dönem Silivrispor As Başkanı Cengiz Yıldırım, bugün İş Dünyası programına konuk oldu. Yayında radyo programcısı Turhan Alyakut’un sorularını yanıtlayan Cengiz Yıldırım; bu minvalde firması, verilen hizmetler, iş ahlakı ve spor geçmişi üzerine açıklamalarda bulundu.
Söyleşiyi aynen bilginize sunuyoruz;
“YILDIRIMLAR YAPI, YILDIRIMLAR KONUT, YILDIRIMLAR MÜHENDİSLİK OLARAK 3 ŞİRKETİMİZ VAR”
Turhan ALYAKUT: Aklımız, fikrimiz, kalbimiz İzmir’de dolayısıyla bugünlerde en çok konuştuğumuz konuların başında da yapı güvenliği ve kentsel dönüşüm konuları geliyor. Bunlara geleceğiz ama sohbetimize sizi tanıyarak başlamak isterim…
Cengiz YILDIRIM: 35 yıldır Silivri’de istihdam yaratıyoruz. Bir aile şirketiyiz. Yıldırımlar Yapı, Yıldırımlar Konut, Yıldırımlar Mühendislik adları altında şirketlerimiz var. İnşaat ve inşaat kollarında faaliyetlerimiz devam ediyor. Ülkemiz hakikaten çok depremler atlattı. Çok mustaribiz. Yaşadığımız son İzmir depreminde de çok canlarımız yandı. Allah tekrarını göstermesin. Bu hususta tabi bilinçli konut üretimi ve bilinçli yaşam biçimi devreye giriyor. Bunlara dikkat edecek olursak kayıpları aza indirmiş oluruz. Deprem bir gerçek, kaçamayız.
“İŞİN EHLİ OLMAYANLARIN BU İŞİ YAPMAYA KALKIŞMASI SEKTÖRÜN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ”
Turhan ALYAKUT: İnşaat sektörü son yıllarda Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri… Sektörü genel olarak değerlendirebilir misiniz? Gördüğünüz sıkıntılar neler?
Cengiz YILDIRIM: İnşaat sektörü çabuk rağbet gören bir sektör. İşin ehli olan olmayan herkes, ufak bir birikintisi varsa, müteahhit olarak çıkıp bir şeyler yapmaya çalışıyor ve bünyesinde kalifiyeli personel istihdam etmiyorsa, ehil mühendisler barındırmıyorsa bu hususta sakat imalatlar doğabiliyor; bazı şeyleri örtbas edebiliyorlar, işini hakkıyla yapanların hakkı yenilmiş oluyor. Bunları yaparken de artan maliyetler devreye giriyor. İnşaat sektörünün tamamlanabilmesi için bazı materyaller gerekiyor. Bazıları yerli üretimden bulunabiliyor, bazıları dışardan geliyor. Bunlar da inşaat yapımında bir sıkıntı olarak değerlendirilebilir. En önemlisi ehil olmadığı halde bu işe atılanların yarattığı sorun.
“TOPRAK MALİYETİ SEKTÖRÜN DİĞER ZORLUKLARINDAN”
Turhan ALYAKUT: Bunların haricinde sektörün olumsuz olarak etkilendiği başka şeyler var mı? Örneğin son dönemde dövizdeki aşırı yükselme ya da Türk lirasının değer kaybetmesi… Arsa ya da demir, çimento gibi ürünleri dövize endeksli olarak alıyor olmanız da kuşkusuz sektörün olumsuz olarak etkilendiği unsurlardandır.
Cengiz YILDIRIM: Tabi ki diyebiliriz. Ülkemizde her ne kadar maden çıkıyor olsa da yeteri kadar çıkmıyor. İhracata veren firmalar oluyor, bu sefer iç piyasada boşalmalar oluyor. Bu da maliyet artısı getiriyor. Aynı zamanda inşaat sektöründe uygulama yaparken karşılaştığımız bir hususta toprak maliyeti. İstanbul’dan söz edecek olursak ‘taşı toprağı altındır’ ibaresi mevcut ya hakikaten kimi kısımlarda geçerli. Toprak sahibi vatandaşlarımızın birçoğu hiçbir iş yapmıyor, günü gelince toprağı satıp müteahhitten kar elde edeyim tarzında düşünüyor. Bu da inşaat sektörüne fazla maliyet sağlattırıyor. Bu toprak sahibi vatandaşlarımız rutin bir işle meşgul olursa, kendi ekonomilerine ek gelir olursa inşaat sektörüne de büyük maliyetler binmemiş olur. Hammadde ve eleman problemleri var. Bunları topladığımızda bir maliyet ortaya çıkıyor maalesef.
“%90 SİLİVRİ’DE, %10’DA MARMARA’NIN ÇEŞİTLİ İLLERİNDE HİZMET VERMEKTEYİZ”
Turhan ALYAKUT: Siz sadece Silivri ve çevresinde mi bu hizmeti veriyorsunuz?
Cengiz YILDIRIM: Biz Silivri’de inşaat sektöründe ve yan kollarında parlayan bir firmayız. Gücümüzü mümkün oldukça şehir dışına ve ülke dışına çıkarmadık. Çok teklifler var. Komşu ülkelerde bağlantılarımız var. Malzeme gönderdiğimiz oluyor. Batıda Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Batı’da Romanya ve komşu diğer ülkelerimizden talepler geliyor. İstişarelerimiz, projelerimiz oldu ama sermayeyi dışarı taşırmayı düşünmedik. Onun için yurt dışı düşünmedik ama planlanmış projelerimiz var; zamanı gelince ülkeye bir döviz getirisi sağlayacaksa böyle bir şey de yapabiliriz. Çoğunlukla Silivri merkezli Marmara’da hizmet veriyoruz. Komşu illerimizde Balıkesir’de, Edirne’de, Çanakkale’de ama %90 oranlı şu anda Silivri’de insanları mutlu etmeye, konut yapmaya ve konutun diğer kollarında hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizim 3 tane firmamız var. Yıldırımlar Konut, konut üretimi yapar. Yıldırımlar Yapı, konut üretimine ihtiyaç duyan mekanik tesisat doğal gaz, kalorifer gibi malzemelerin satışını yapar. Yıldırımlar Mühendislik firmamız da bunların mekanik anlamda uygulanmasını, döşenmesini sağlam bir şekilde hem fabrikalara hem konutlara hem kendimizin hem de diğer müşterilerimizin teslimatını sağlamakta. Projelerimiz şu anda %90 Silivri’de, %10’da Marmara’nın çeşitli illerinde devam etmekte.
“PANDEMİ SÜRECİNDE DEVLETİMİZİN DÜŞÜK FAİZ UYGULAMASI İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ EV SAHİBİ YAPTI”
Turhan ALYAKUT: Konutta balondan söz ediliyor. Ne anlamalıyız? Fiyatların yüksek olması mı ihtiyaçtan daha fazla sayıda konut olması mı?
Cengiz YILDIRIM: Her iki şekilde de değerlendirilebilir. Bundan 7-8 ay öncesine kadar Silivri’de balon şişirmesi oldu. Yani talebe göre fazla konut yapıldı. Yavaş yavaş tüketiliyordu sonra malum 2019’un ortalarında küresel bir kriz yaşandı ardından pandemi sürecine girildi. İnsanlar can derdine düştü. Keyfe keder yatırımlar ve yenilikler düşünmediler. Devletimiz sağ olsun orada devreye girdi. İhtiyaç sahipleri için kredilerde düşük faiz uygulaması yaptı. Aslında balon yoktu ama ihtiyaç sahipleri alamıyordu; faizlerin düşmesiyle çok kişi ev’lendi.
“BU DURUMU SUİSTİMAL EDENLER OLDU”
Turhan ALYAKUT: Bunun işe yarayıp yaramadığını çok merak ediyordum….
Cengiz YILDIRIM: Kesinlikle çok yaradı tabi bunun yanında durumları suiistimal eden bazı üretici arkadaşlarımız da oldu. Devletin vatandaşa sağladığı imkanı yedirmeme gayretine girenler oldu. Bu da kişilik meselesi bence. Kişinin yanlışıdır. Faiz oranlarının düşmesiyle daireyi 50-60 bin artıranlar oldu. Etik değildi tabi. Hoş şeyler değil. Tasvip etmiyoruz. Neticede yine konutları elinde kaldı çünkü doğru bir iş değildi.
“ALACAĞINIZ KONUT MUTLAKA DEPREM YAPI YÖNETMELİĞİNE UYGUN YAPILMIŞ OLMALI”
Turhan ALYAKUT: Konut alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Cengiz YILDIRIM: Ülkemizin bir deprem gerçeği var dedik ya muhakkak ki konutun deprem yapı yönetmeliğine uygun olarak yapılmış olması lazım. Ehil bir firmadan alınmalı. Bu temel kriterlerin ardından işin mutfağı, banyosu şöyle olsun tarzında fantezi kısımları devreye giriyor. Bu beğenilerin akabinde güvenilir bir firmadan da alınıyorsa konut zaten iş rakama kalıyor. Pazarlıkla çözülüyor.
Turhan ALYAKUT: Evye, ankastre, fırın konutlarda olması gereken şeylerken bazıları bunu bir lüksmüş gibi lanse ediyor. Sizce lüks konut nedir? Lüks kabul etmemiz için ne olması gerekiyor?
“ALICILAR UYANIK OLMALI”
Cengiz YILDIRIM: İnşaatın temelden çatıya dediğimiz bütün kademelerinde bulunduğumuz için bu tarz açıklıkları çok rahat görüyoruz. Bırakın ankastreyi, davlumbazı, kombiyi doğal gazın vanasını koymamış, kalorifer sisteminin kollektörünü koymamış… Görselde bir kabuk var ama içine girdiğiniz zaman bin bir dertle uğraşıyorsunuz. %10 ucuz alınan konuta, %30 masraf yapılıyor. Nasrettin Hoca’nın altı kağıt diye bağırarak sattığı terlikler misali… Bu konuda alıcılar uyanık olmalı. Bizim gibi güzel bir firma tarafından yapılan, vatandaşların rahatça yaşayabileceği, ferah bir mutfak, banyo, güzel bir salon, kombi, sosyal donatıları (hamam, sauna, spor salonu), bahçesinde kamelyaları olan konutlar lüks sınıf sınıfına girer. Biz kendi evlerimize neyi kullanıyorsak, neyi hayal ediyorsak yaptığımız konutlara da onu kullanıyoruz. Kalite her zaman önceliğimiz.
“SİLİVRİSPOR GÖZBEBEĞİMİZ”
Turhan ALYAKUT: Sizin spor geçmişiniz de var. Silivrispor’da yöneticilik yaptınız. Genç yaşta hem sosyal hem iş hayatında başarılara imza atmış biri olarak gençlere çalışma hayatlarında ne önerirsiniz?
Cengiz YILDIRIM: Silivrispor bizim gözbebeğimiz. 2015 ve 2018 yılları arasında İkinci Başkanlık yaptım. Çok değerli arkadaşlarımla beraber görev almak nasip oldu. Silivrispor’umuza ve yönetimimize de başarılar diliyorum. Bizim şehrimizin marka değeridir, sahip çıkmak gerekir. İş dünyasında başarılı olabilmek için dürüstlük ve verilen sözü tutmak şart. Prensipli çalışmak önemli. Hedef koymak lazım. Biz hayatımızda böyle yaptık; yorulduk demedik, gece demedik, gündüz demedik, yalan söylemedik. Vaat ettiğimizi yerine getirdik. “İnsan kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim” düsturuyla yol aldık. Genç arkadaşlarımız her alanda dürüst olsun. Kendilerine hedef koysunlar. Allah’ta yardımcıları olacaktır.
“YENİDEN GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE…”
Turhan ALYAKUT: Güzel bir sohbetti. İyi ki geldiniz yayınımıza… Çok sağ olun…
Cengiz YILDIRIM: Ben de çok keyif aldım. Allah nasip ederse yeniden görüşmek dileğiyle… Bizi dinleyen herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Haber : Batuhan GÜÇLÜ
Söyleşiyi aynen bilginize sunuyoruz;
“YILDIRIMLAR YAPI, YILDIRIMLAR KONUT, YILDIRIMLAR MÜHENDİSLİK OLARAK 3 ŞİRKETİMİZ VAR”
Turhan ALYAKUT: Aklımız, fikrimiz, kalbimiz İzmir’de dolayısıyla bugünlerde en çok konuştuğumuz konuların başında da yapı güvenliği ve kentsel dönüşüm konuları geliyor. Bunlara geleceğiz ama sohbetimize sizi tanıyarak başlamak isterim…
Cengiz YILDIRIM: 35 yıldır Silivri’de istihdam yaratıyoruz. Bir aile şirketiyiz. Yıldırımlar Yapı, Yıldırımlar Konut, Yıldırımlar Mühendislik adları altında şirketlerimiz var. İnşaat ve inşaat kollarında faaliyetlerimiz devam ediyor. Ülkemiz hakikaten çok depremler atlattı. Çok mustaribiz. Yaşadığımız son İzmir depreminde de çok canlarımız yandı. Allah tekrarını göstermesin. Bu hususta tabi bilinçli konut üretimi ve bilinçli yaşam biçimi devreye giriyor. Bunlara dikkat edecek olursak kayıpları aza indirmiş oluruz. Deprem bir gerçek, kaçamayız.
“İŞİN EHLİ OLMAYANLARIN BU İŞİ YAPMAYA KALKIŞMASI SEKTÖRÜN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ”
Turhan ALYAKUT: İnşaat sektörü son yıllarda Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri… Sektörü genel olarak değerlendirebilir misiniz? Gördüğünüz sıkıntılar neler?
Cengiz YILDIRIM: İnşaat sektörü çabuk rağbet gören bir sektör. İşin ehli olan olmayan herkes, ufak bir birikintisi varsa, müteahhit olarak çıkıp bir şeyler yapmaya çalışıyor ve bünyesinde kalifiyeli personel istihdam etmiyorsa, ehil mühendisler barındırmıyorsa bu hususta sakat imalatlar doğabiliyor; bazı şeyleri örtbas edebiliyorlar, işini hakkıyla yapanların hakkı yenilmiş oluyor. Bunları yaparken de artan maliyetler devreye giriyor. İnşaat sektörünün tamamlanabilmesi için bazı materyaller gerekiyor. Bazıları yerli üretimden bulunabiliyor, bazıları dışardan geliyor. Bunlar da inşaat yapımında bir sıkıntı olarak değerlendirilebilir. En önemlisi ehil olmadığı halde bu işe atılanların yarattığı sorun.
“TOPRAK MALİYETİ SEKTÖRÜN DİĞER ZORLUKLARINDAN”
Turhan ALYAKUT: Bunların haricinde sektörün olumsuz olarak etkilendiği başka şeyler var mı? Örneğin son dönemde dövizdeki aşırı yükselme ya da Türk lirasının değer kaybetmesi… Arsa ya da demir, çimento gibi ürünleri dövize endeksli olarak alıyor olmanız da kuşkusuz sektörün olumsuz olarak etkilendiği unsurlardandır.
Cengiz YILDIRIM: Tabi ki diyebiliriz. Ülkemizde her ne kadar maden çıkıyor olsa da yeteri kadar çıkmıyor. İhracata veren firmalar oluyor, bu sefer iç piyasada boşalmalar oluyor. Bu da maliyet artısı getiriyor. Aynı zamanda inşaat sektöründe uygulama yaparken karşılaştığımız bir hususta toprak maliyeti. İstanbul’dan söz edecek olursak ‘taşı toprağı altındır’ ibaresi mevcut ya hakikaten kimi kısımlarda geçerli. Toprak sahibi vatandaşlarımızın birçoğu hiçbir iş yapmıyor, günü gelince toprağı satıp müteahhitten kar elde edeyim tarzında düşünüyor. Bu da inşaat sektörüne fazla maliyet sağlattırıyor. Bu toprak sahibi vatandaşlarımız rutin bir işle meşgul olursa, kendi ekonomilerine ek gelir olursa inşaat sektörüne de büyük maliyetler binmemiş olur. Hammadde ve eleman problemleri var. Bunları topladığımızda bir maliyet ortaya çıkıyor maalesef.
“%90 SİLİVRİ’DE, %10’DA MARMARA’NIN ÇEŞİTLİ İLLERİNDE HİZMET VERMEKTEYİZ”
Turhan ALYAKUT: Siz sadece Silivri ve çevresinde mi bu hizmeti veriyorsunuz?
Cengiz YILDIRIM: Biz Silivri’de inşaat sektöründe ve yan kollarında parlayan bir firmayız. Gücümüzü mümkün oldukça şehir dışına ve ülke dışına çıkarmadık. Çok teklifler var. Komşu ülkelerde bağlantılarımız var. Malzeme gönderdiğimiz oluyor. Batıda Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Batı’da Romanya ve komşu diğer ülkelerimizden talepler geliyor. İstişarelerimiz, projelerimiz oldu ama sermayeyi dışarı taşırmayı düşünmedik. Onun için yurt dışı düşünmedik ama planlanmış projelerimiz var; zamanı gelince ülkeye bir döviz getirisi sağlayacaksa böyle bir şey de yapabiliriz. Çoğunlukla Silivri merkezli Marmara’da hizmet veriyoruz. Komşu illerimizde Balıkesir’de, Edirne’de, Çanakkale’de ama %90 oranlı şu anda Silivri’de insanları mutlu etmeye, konut yapmaya ve konutun diğer kollarında hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizim 3 tane firmamız var. Yıldırımlar Konut, konut üretimi yapar. Yıldırımlar Yapı, konut üretimine ihtiyaç duyan mekanik tesisat doğal gaz, kalorifer gibi malzemelerin satışını yapar. Yıldırımlar Mühendislik firmamız da bunların mekanik anlamda uygulanmasını, döşenmesini sağlam bir şekilde hem fabrikalara hem konutlara hem kendimizin hem de diğer müşterilerimizin teslimatını sağlamakta. Projelerimiz şu anda %90 Silivri’de, %10’da Marmara’nın çeşitli illerinde devam etmekte.
“PANDEMİ SÜRECİNDE DEVLETİMİZİN DÜŞÜK FAİZ UYGULAMASI İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ EV SAHİBİ YAPTI”
Turhan ALYAKUT: Konutta balondan söz ediliyor. Ne anlamalıyız? Fiyatların yüksek olması mı ihtiyaçtan daha fazla sayıda konut olması mı?
Cengiz YILDIRIM: Her iki şekilde de değerlendirilebilir. Bundan 7-8 ay öncesine kadar Silivri’de balon şişirmesi oldu. Yani talebe göre fazla konut yapıldı. Yavaş yavaş tüketiliyordu sonra malum 2019’un ortalarında küresel bir kriz yaşandı ardından pandemi sürecine girildi. İnsanlar can derdine düştü. Keyfe keder yatırımlar ve yenilikler düşünmediler. Devletimiz sağ olsun orada devreye girdi. İhtiyaç sahipleri için kredilerde düşük faiz uygulaması yaptı. Aslında balon yoktu ama ihtiyaç sahipleri alamıyordu; faizlerin düşmesiyle çok kişi ev’lendi.
“BU DURUMU SUİSTİMAL EDENLER OLDU”
Turhan ALYAKUT: Bunun işe yarayıp yaramadığını çok merak ediyordum….
Cengiz YILDIRIM: Kesinlikle çok yaradı tabi bunun yanında durumları suiistimal eden bazı üretici arkadaşlarımız da oldu. Devletin vatandaşa sağladığı imkanı yedirmeme gayretine girenler oldu. Bu da kişilik meselesi bence. Kişinin yanlışıdır. Faiz oranlarının düşmesiyle daireyi 50-60 bin artıranlar oldu. Etik değildi tabi. Hoş şeyler değil. Tasvip etmiyoruz. Neticede yine konutları elinde kaldı çünkü doğru bir iş değildi.
“ALACAĞINIZ KONUT MUTLAKA DEPREM YAPI YÖNETMELİĞİNE UYGUN YAPILMIŞ OLMALI”
Turhan ALYAKUT: Konut alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Cengiz YILDIRIM: Ülkemizin bir deprem gerçeği var dedik ya muhakkak ki konutun deprem yapı yönetmeliğine uygun olarak yapılmış olması lazım. Ehil bir firmadan alınmalı. Bu temel kriterlerin ardından işin mutfağı, banyosu şöyle olsun tarzında fantezi kısımları devreye giriyor. Bu beğenilerin akabinde güvenilir bir firmadan da alınıyorsa konut zaten iş rakama kalıyor. Pazarlıkla çözülüyor.
Turhan ALYAKUT: Evye, ankastre, fırın konutlarda olması gereken şeylerken bazıları bunu bir lüksmüş gibi lanse ediyor. Sizce lüks konut nedir? Lüks kabul etmemiz için ne olması gerekiyor?
“ALICILAR UYANIK OLMALI”
Cengiz YILDIRIM: İnşaatın temelden çatıya dediğimiz bütün kademelerinde bulunduğumuz için bu tarz açıklıkları çok rahat görüyoruz. Bırakın ankastreyi, davlumbazı, kombiyi doğal gazın vanasını koymamış, kalorifer sisteminin kollektörünü koymamış… Görselde bir kabuk var ama içine girdiğiniz zaman bin bir dertle uğraşıyorsunuz. %10 ucuz alınan konuta, %30 masraf yapılıyor. Nasrettin Hoca’nın altı kağıt diye bağırarak sattığı terlikler misali… Bu konuda alıcılar uyanık olmalı. Bizim gibi güzel bir firma tarafından yapılan, vatandaşların rahatça yaşayabileceği, ferah bir mutfak, banyo, güzel bir salon, kombi, sosyal donatıları (hamam, sauna, spor salonu), bahçesinde kamelyaları olan konutlar lüks sınıf sınıfına girer. Biz kendi evlerimize neyi kullanıyorsak, neyi hayal ediyorsak yaptığımız konutlara da onu kullanıyoruz. Kalite her zaman önceliğimiz.
“SİLİVRİSPOR GÖZBEBEĞİMİZ”
Turhan ALYAKUT: Sizin spor geçmişiniz de var. Silivrispor’da yöneticilik yaptınız. Genç yaşta hem sosyal hem iş hayatında başarılara imza atmış biri olarak gençlere çalışma hayatlarında ne önerirsiniz?
Cengiz YILDIRIM: Silivrispor bizim gözbebeğimiz. 2015 ve 2018 yılları arasında İkinci Başkanlık yaptım. Çok değerli arkadaşlarımla beraber görev almak nasip oldu. Silivrispor’umuza ve yönetimimize de başarılar diliyorum. Bizim şehrimizin marka değeridir, sahip çıkmak gerekir. İş dünyasında başarılı olabilmek için dürüstlük ve verilen sözü tutmak şart. Prensipli çalışmak önemli. Hedef koymak lazım. Biz hayatımızda böyle yaptık; yorulduk demedik, gece demedik, gündüz demedik, yalan söylemedik. Vaat ettiğimizi yerine getirdik. “İnsan kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim” düsturuyla yol aldık. Genç arkadaşlarımız her alanda dürüst olsun. Kendilerine hedef koysunlar. Allah’ta yardımcıları olacaktır.
“YENİDEN GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE…”
Turhan ALYAKUT: Güzel bir sohbetti. İyi ki geldiniz yayınımıza… Çok sağ olun…
Cengiz YILDIRIM: Ben de çok keyif aldım. Allah nasip ederse yeniden görüşmek dileğiyle… Bizi dinleyen herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Haber : Batuhan GÜÇLÜ
YORUMLAR