İbrahim Kömür'den "SGK Borcu" Açıklaması

CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından devralınan en borçlu belediyelerin açıklanmasının ardından bazı basın mensuplarının “Silivri Belediyesi’nin MHP’den devraldığı borç yokmuş” gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmesine sert çıktı.

İbrahim Kömür'den "SGK Borcu" Açıklaması
Editör: Yaz Dostum
06 Ağustos 2024 - 18:21
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından “Devralınan belediyelerin SGK ve vergi borcu durumu” hakkında bir açıklama yapıldı. CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, yapılan açıklamanın ardından bazı basın mensuplarının, internet sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının “Silivri Belediyesi’nin MHP’den devraldığı borç yokmuş” gibi yaptığı manipülatif haberlere ve paylaşımlara yanıt verdi.

Yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyleyen Kömür, şu görüşlere yer verdi:

“Saygıdeğer basın mensupları ve kıymetli Silivri hemşerilerim,
Son günlerde bazı yerel gazete ve internet sitelerinde, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kadar olan Silivri Belediyesi borçları hakkında yayımlanan haberlerde, basın mensubu arkadaşlarımızın tuhaf ve algı içeren açıklamaları dikkatimizi çekmiştir. Bazı basın mensubu arkadaşlarımızın, belediye ve belediye başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu'na karşı pusuda bekleyip olmadık bir şey yakalamışçasına algı operasyonlarına yeltendiklerini görmekteyim.
Son 10 yılda 11 bin basın mensubunun işsiz kaldığı ve 85 gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye'de, bu önemli konuları konuşmamız gerekiyor. Dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 154. sırada yer alırken, basın mensuplarının "o yalan söyledi, bu yalan söyledi" şeklinde tartışmalarla kamuoyunu meşgul etmesi doğru değildir. Sayın Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu'nun Silivri Belediyesi'nin borç yükünü yalan söylediği ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in Volkan Yılmaz’ın hesaplarını doğruladığı iddiaları, kamuoyunu yanıltmak ve yanlış bilgi aktarmak amacını taşımaktadır.

Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yönlendirmeye kalkan sevgili basın mensupları, kamuoyunu yanılttığınız bu algı çalışmasıyla ilgili olarak Bora Balcıoğlu ile görüştünüz mü? Bilgi aldınız mı? Böyle bir algı olabilir mi, böyle bir çalışmaya girilir mi? Sizin göreviniz, halkın doğru haber almasını sağlamaktır. Halkı doğru bilgilendirmek ve tarafsızlık ilkelerini korumak basının görevidir. Belediye başkanının yapacakları hizmetlerin yanlış ya da doğruluğunu incelemek, Silivri'ye yararlı hizmetlerin yapılmasını önermek, görüş bildirmek ve halkın görüşlerini almak sizin sorumluluğunuzdur.

Neymiş efendim, Bora Balcıoğlu bir milyar beş yüz üç milyon TL borç olduğunu söyledi, Volkan Yılmaz ise dört yüz altmış iki milyon TL dedi. Peki, nedir bu dört yüz altmış iki milyon borç? Emekli Sandığı, TVK, SGK ve devlete olan vergi borçlarıdır. İller Bankası'ndan kullanılan dokuz milyon kredi belediyenin borç yükü sayılmıyor mu? Firmalara olan dört yüz yedi milyon borç belediyenin borç yükü sayılmıyor mu? Hakedişleri devam eden ve taahhüt edilen iki yüz seksen beş milyon firma borcu belediyenin borç yükü sayılmıyor mu? Sağa sola verilen teminatlar karşılığı alınan otuz altı milyon kredi belediyenin borç yükü sayılmıyor mu? Bu ve benzeri birçok örneği Belediye Başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu liste halinde kamuoyuna paylaştı. Paylaştığı rakamlar reel ve gerçek rakamlardır.

Öncelikle bu tür manipülasyonlarla kamuoyunu meşgul edenlerin amaçlarını çok iyi biliyorum. Silivri tarihinde %54 ile seçim almış Sayın Bora Balcıoğlu ve meclise 21 üye taşımanın ağırlığı olsa gerek. Kaybedenler kaybettiklerini kabul etsinler ve Silivri’yle uğraşmasınlar lütfen, Silivri'de seçim bitti.

Bu sonuçları herkesin kabullenmesi ve Silivri'nin geleceğine yapılacak yatırımlar hakkında görüş ve fikir sahibi olanların yardım ve desteklerini bekliyoruz. Hep birlikte, güzel ve yaşanabilir bir kentte yaşamak için çaba göstermeli ve basın mensubu arkadaşlarımızın da bu çabaya katılmasını rica ediyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu'na destek vermelerini istiyoruz. Algı operasyonları ne size, ne bize, ne de Silivri halkına bir yarar sağlar. Ayrıca, Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu'na karşı yürütülecek her türlü algı operasyonunun karşısında dururuz. Parti olarak gerekirse hane hane dolaşır, gerçeği vatandaşlarımıza anlatırız. Bu konuda hiç kimsenin endişesi ve kuşkusu olmasın.

Algı operasyonlarından uzak durarak, basın mensuplarının asıl üzerinde durması gereken konuları yukarıda ifade ettim. 180 ülke arasında basın özgürlüğü ve doğru haber alma sıralamasında 164. sıradayız, 85 gazeteci tutuklu, 11 bin basın mensubu işsiz. Ülkemiz, üçüncü dünya ülkeleri konumuna düşürülmüş durumda. Sokak hayvanları yasası, işçi, emekçi ve emeklilerin durumlarını konuşmamız gerekirken, merkezi hükümet belediye başkanlarımızın iş yapmalarını engellemek için Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi adı altında AKP ve MHP'li belediyelerden devraldığımız belediyeleri geçmişte borçlandıranların, şimdi bizim belediye başkanlarımızdan bu borçları talep etmesi, dönüşüm yapıp vatandaşa sormamaları, çarşı pazar fiyatlarının yükselmesi, açlık sınırı altında yaşam savaşı veren emeklilerimizin durumu, atanamayan öğretmenler sorunu ve daha onlarca sorun dururken, Silivri'de gündemi saptırmak için özel bir çaba sarf ediliyor. Bazılarımız da bilerek ya da bilmeyerek buna alet oluyoruz.

Sonuç olarak, Belediye Başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu'nun Silivri Belediyesi ile ilgili açıkladığı 1 milyar 503 milyon TL'lik borç yükü tamamen doğrudur. Bu, bizim için bir bahane değil, gerçeğin ta kendisidir.

Tüm Silivrili hemşehrilerimiz bilsin ki, Sayın Bora Balcıoğlu ve CHP ailesi olarak bizler, vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenecek ve onlara derman olmak için gece gündüz demeden büyük bir azimle çalışacağız. Daha yeni başlıyoruz. Yerelden başladık, şimdi sıra genelde...

Sevgi ve saygılarımla…”

 
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum