Silivri Arama Kurtarma Ekipleri Okullarda Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimlerine Devam Ediyor

Silivri Belediyesi, Silivri Arama Kurtarma (SAK) eğitmenleri tarafından ilçedeki okullarda verilen Afet Bilinci ve Farkındalık eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda, düzenlenen eğitimler hem teorik hem de uygulamalı içeriklerle çocukların bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Silivri Arama Kurtarma Ekipleri Okullarda Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimlerine Devam Ediyor
Editör: Yaz Dostum
08 Ekim 2024 - 20:00
Silivri Belediyesi, SAK eğitmenleri tarafından verilen Afet Bilinci ve Farkındalık eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerde, öğrencilerin doğal afetler sırasında yapmaları gerekenler, güvenli alanların belirlenmesi, ilkyardım bilgileri ve afet sonrasında izlenmesi gereken adımlar gibi önemli konular ele alınıyor. Silivri’deki tüm okullarda her sene düzenlenen bu eğitimlerin yanı sıra, talep doğrultusunda ilçe dışındaki kurumlara, cezaevlerine ve engelli yaşlı bakım merkezlerine de eğitim veriliyor.

Silivri Arama Kurtarma ekibi tarafından yapılan açıklamada, afet bilincinin özellikle çocuk yaşta kazanılmasının hayati öneme sahip olduğu belirtildi. Aynı zamanda öğrencilerin olası bir afet durumunda hem kendilerini hem de çevrelerindekileri canlıları koruyabilecek donanıma sahip olmaları konusunda bilgilendirildiği açıklandı.

 
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum