Silivri Ortaköy'e geldikten sonra UGC firması %300 civarında büyüdü!
Uğur Gürbüz Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gürbüz, İş Dünyası programında üretim tesisi ve çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. “Önce şahıs firması olarak Bayrampaşa’da işe başladım ardından Beylikdüzü’ne taşınınca orada limited şirket olarak devam ettik. 2017 yılında da şu anda olduğumuz yere Silivri Ortaköy’e geldik. Burada da anonim şirket olarak devam ediyoruz” diyen Uğur Gürbüz, “Silivri’ye geldikten sonra %300 civarında bir büyüme sergiledik. Git gide de sektör olarak büyüyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Yaz Dostum
02 Şubat 2021 - 19:22 - Güncelleme: 02 Şubat 2021 - 19:35
Uğur Gürbüz Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gürbüz, bugün Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Küpe FM işbirliğinde hazırlanan İş Dünyası programının bugünkü konuğu oldu. Yayında radyo programcısı Turhan Alyakut’un sorularını yanıtlayan Uğur Gürbüz; firması ve verilen hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı.
“BEYLİKDÜZÜ’NDEN SİLİVRİ ORTAKÖY’E GELDİK”
SORU: Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Uğur GÜRBÜZ: Evliyim, 2 çocuğum var. Oğlum benimle çalışıyor. Benimle birlikte çalışma isteği tamamen kendi tercihi olup, şu anda satış pazarlamanın başında. Kızım endüstri mühendisliği okuyor. Kızım katma değeri yüksek diye uçakların cıvatasını yapmak istiyor. Kısmet olursa o da gelip şirkette çalışmaya başlayacak. Ailece işimizi seviyoruz. Ben zaten ikinci kuşak olarak devam ediyorum. Babam mesleğe 1956 senesinde başlamış. Ben 1982 itibariyle babamın yanında çalışmaya başladım. 19 sene beraber çalıştık sonrasında ayrılarak önce şahıs firması olarak Bayrampaşa’da işe başladım ardından Beylikdüzü’ne taşınınca orada limited şirket olarak devam ettik. 2017 yılında da şu anda olduğumuz yere Silivri Ortaköy’e geldik. Burada da anonim şirket olarak devam ediyoruz.
“YAKLAŞIK 130 KİŞİ İSTİHDAM EDİYORUZ”
SORU: Firmanız, üretim ve çalışan kapasitesiyle ilgili bilgi verir misiniz?
Uğur GÜRBÜZ: Beylikdüzü’nden Silivri’ye taşındığımızda 40 civarında personelimiz vardı. Şu anda yaklaşık 130 kişi istihdam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar da 160 kişiye çıkmayı planlıyoruz.
“SİLİVRİ’DE MAVİ YAKA SIKINTISI VAR”
SORU: Yetişmiş eleman bulma konusunda sorunlarınız var mı?
Uğur GÜRBÜZ: Global bir sorun bu. Biz Beylikdüzü, Avcılar, Sefaköy gibi İstanbul’un çeşitli yerlerinden mavi yakayı getiriyoruz, beyaz yakamız bu civarda oturuyor. Silivri bölgesinde mavi yaka sıkıntısı var, birazcık sayfiye yeri olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
“BESİAD ÜYESİYİZ”
SORU: Kendi başınıza veya üye olduğunuz bir sivil toplum kuruluşu ile eleman bulma konusunda geliştirdiğiniz bir proje var mı?
Uğur GÜRBÜZ: Tabi ki oluyor. Bizler Bağlantı Elemanları Sanayici Ve İşadamları Derneği (BESİAD) üyesiyiz. BESİAD’da ciddi anlamda okullarda eleman bulmak için eğitim programları yapmaya uğraşıyoruz.
“VİDA, CIVATA, PERÇİN VE SOMUN ÜZERİNE ÜRETİM YAPIYORUZ”
SORU: Ne üretiyorsunuz tam olarak?
Uğur GÜRBÜZ: Bağlantı elemanları çok geniş bir sektör. Hiçbir firma tüm bağlantı elemanlarını üretemez, teoriye aykırı. Vida, cıvata, perçin ve somun üzerine üretim yapıyoruz.
“%15 CİVARINDA İHRACAT YAPIYORUZ”
SORU: Üretiminiz yurtiçi ağırlıklı mı, yurtdışı ağırlıklı mı?
Uğur GÜRBÜZ: Beyaz eşya, otomotiv sektörü başta olmak üzere kilit, elektrik, plastik, mutfak eşyaları sektörü ve tüm montaj sanayisine hizmet ediyoruz. Bununla beraber üretimimizin bir kısmını %15 civarında ihracat yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin %70 üzeri ihracatçı firmalara gittiği için dolayısıyla ihracata ciddi bir katkımız oluyor.
“HEDEF PAZARIMIZ AVRUPA”
SORU: İhracatı ağırlıklı olarak hangi bölgelere yapıyorsunuz?
Uğur GÜRBÜZ: Başta Avrupa tabi ki pazar hedefimiz. Uzak Doğu ile rekabet etmemek için kişiye özel üretim yapıyoruz. Bir nevi terzi gibiyiz.
“PANDEMİDE HAMMADDE SIKINTISI ÇEKTİK”
SORU: Bu yaşadığımız pandemi sürecinden nasıl etkilendiniz?
Uğur GÜRBÜZ: Covid-19 tüm dünyaya korku salan bir kabus oldu, hala da devam etmekte. Bizler ciddi anlamda hammadde sıkıntısı yaşadık çünkü işçilik haricinde hemen hemen her şeyi ya döviz bazında satın alıyoruz ya da yurtdışına bağımlıyız dolayısıyla yurtdışından kalıplarımızı vs. getirmekte sıkıntı yaşadık. İç piyasada da üretim kapasitelerinin düşmesinden dolayı hammadde bulamaz hale geldik. Şu anda 3-4 ay terminlerle hammadde temini yapıyoruz. Bu da ciddi anlamda bizi sıkıntıya sürüklüyor.
“COVİD-19 SONRASI ÇİN’E OLUŞAN ANTİPATİ AVANTAJIMIZ OLDU”
SORU: Peki bu salgın döneminde Uzak Doğu’dan mal alınması güçleşince Türkiye gibi özel konuma sahip ülkeler daha avantajlı duruma geçti diyebilir miyiz?
Uğur GÜRBÜZ: Tabi ki. Covid-19 sonrası özellikle Çin’e antipatide oldu. Bizler coğrafi konum itibariyle ve Avrupa standartlarında üretim yapan bir ülke olmamız sebebiyle çok daha avantajlıyız. Avrupa’dan daha düşük maliyetle Avrupa kalitesinde üretim yapabiliyoruz.
“SİLİVRİ’YE GELDİKTEN SONRA %300 CİVARINDA BİR BÜYÜME SERGİLEDİK”
SORU: Peki bağlantı elemanları sektöründe Türkiye dünya nerede?
Uğur GÜRBÜZ: Avrupa’da birçok ülkede bağlantı elemanları yüksek maliyetlerden dolayı ufak ufak üretimler kapanmaya başladı dolayısıyla Türkiye’de ciddi anlamda büyümeye başladı. Mesela biz 2017’de Silivri’ye geldikten sonra %300 civarında bir büyüme sergiledik. Git gide de sektör olarak büyüyoruz. Bunda tabi ki devletin kotaları koyması, yurtdışından malzeme gelmemesi en baştaki faktör.
“FARKLI SEKTÖRDE FARKLI BİR İŞ YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”
SORU: Yine bu yaşadığımız dönemde riskleri dağıtmak adına birçok firma farklı sektörlere de yönelmeye başladı. Böyle bir planınız var mı yoksa siz bildiğimiz işte bağlantı elemanlarında devam ederiz mi diyorsunuz?
Uğur GÜRBÜZ: Ben ikinci kuşak olarak başladım, bu işte emekli oldum ve hala devam ediyorum. Babam 81 yaşında, Covid-19 sürecine kadar işe gidip geliyordu. “Bir an evvel bitse de çalışmaya başlasam” diye söylüyor. Yaklaşık 65 seneyi bitirdi. Atalarımızdan böyle gördük. Onun için farklı sektörde farklı bir iş yapmayı düşünmüyoruz ancak tüm sanayicilerin bana göre yapması gereken şey tarımı ve hayvancılığı desteklemek. Bu anlamda çalışmalar yapıyorum. Bu da devletimize borcumuzdan dolayı. Amaç para kazanmak değil, üretime katkıda bulunmak.
“AİLE ŞİRKETİ OLARAK BÜYÜMEKTEN YANAYIZ”
SORU: Profesyonel bir yönetimle şirketin yola gitmesi mi yoksa aile şirketi olarak devam etmek mi? Gelecekteki planlarınız nedir?
Uğur GÜRBÜZ: Başta Avrupalı bir ortakla devam etmeyi düşünüyordum fakat çocuklarım “biz aile şirketi olarak büyümeyi hedefliyoruz” diyerek çok karşı çıktılar. Uzun seneler ülkemize hizmet edecek bir firma olmamızı temenni ediyoruz. Onun için de ismim yaşasın diye firmamızın ismi Uğur Gürbüz.
“GENÇLER SANAYİYE YÖNELMELİ”
SORU: İş hayatına yönelmek isteyen gençlere ne önerirsiniz?
Uğur GÜRBÜZ: Günü değil, ileriyi düşünürlerse sanayide çok daha yüksek rakamlara çalışırlar. Avm’de bir personel olarak ya da güvenlik olarak maaşınızı hiçbir zaman 2’ye 3’e katlayamazsınız ama kendinizi iyi yetiştirirseniz sanayide bunlar çok kolay.
Haber : Batuhan GÜÇLÜ
YORUMLAR