Yerli Simülatör Üretimi
Mesleki eğitimde üretim kültürünü yaygınlaştıran Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uçak bakımla ilgili ilk defa yerli simülatör üretimi çalışmaları başladı.
Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uçak bakım alanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-147 kapsamında akreditasyona sahip olan ilk eğitim kurumu olma özelliğine sahip. Bu kapsamda Uçak bakım alanında yapılması gereken pratik eğitimler standart ve zorunlu hâle getirildi. Bu pratik eğitimler içerisinde gerçek ve çalışır uçak donanımlarına ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacın çoğunluğu yurt dışındaki firmalardan ülkemizdeki sınırlı sayıdaki firmalar aracılığıyla yüksek meblağlarda tedarik edilmekte iken, okulumuz uçak bakım alanı öğretmenleri tarafından döner sermaye işletmesince Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel okulların ihtiyaçlarına yönelik eğitim setleri tasarlanıp üretildi.
Okulumuzda Tasarlanıp Üretilen Eğitim Setleri
Okulumuz ülkemiz genelinde uçak bakım alanında bu alana ait eğitim setleri üreten tek okul olma niteliğinde. Bu setler arasında Uçak Temel Elektrik Devreleri Eğitim Seti, Uçak Kabin Basınçlandırma Kontrol Sistemi Eğitim Seti, Merkezi Bakım Sistemi (MCDU) Eğitim Seti, Uçak Antiskid/Autobrake Sistemi Fonksiyonel Testleri Eğitim Seti, Uçak Elektrik Sistemi Eğitim Seti, Uçak Yangın Koruma Sistemi Eğitim Seti, Uçak Oksijen Sistemi Eğitim Seti, Uçak Buz ve Yağmurdan Korunma Sistemi Eğitim Seti, Uçak Yakıt Sistemi Eğitim Seti, Motor Stokaj Kazanı, Glass Kokpit Eğitim Seti, Pervane Stokaj Kazanı, Emniyet Teli Standı, Borulama Eğitim Seti yer alıyor.
Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer, uçak bakım alanında önemli çalışmalara imza atan Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Bakan Yardımcımız Özer'e İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı'nın yanı sıra Bağcılar Kaymakamı Sayın Mustafa Eldivan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Serkan Gür ve İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa Yılmaz eşlik etti.
Mesleki Eğitimde Üretim Kültürü
Okulumuzun atölyelerinde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcımız Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, mesleki eğitimde üretim kültürünün yaygınlaşması için çok önemli adımlar atıldığını kaydetti. Bakan Yardımcımız Özer, "Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz üretim potansiyelini ve kapasitesini geliştirmeye devam edecek. Başarılarından dolayı Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerimizi kutluyorum. İstanbul'da bu süreçleri başarı ile yürüten İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Okulumuzda uçuş simülatörü yapılması için destek vereceklerini söyleyen Özer "Sivil ve askerî sahada simülatör kullanımı ihtiyacı, gelişen teknoloji, artan pilot ihtiyacından dolayı hayli artış gösterdi. Ülkemizde simülatörler yoğun olarak eğitim amaçlı kullanılıyor. İnşallah üç ay içinde son yıllarda önemi daha da artan yerli üretim çerçevesindeki bu çalışmayı nihayetlendireceğiz. Zira AR-GE merkezlerimiz, desteklediğimiz projeleri başarılı bir şekilde tamamlıyorlar. Bu sayede uçak bakımla ilgili tüm okullarımızın simülatör ile ilgili ihtiyaçlarını kendi okullarımızdan karşılayabileceğiz." şeklinde konuştu.
YORUMLAR